Scroll to top

sreda, 16. avgust, 2023 ob: 19.30

EDDIE LUIS AND HIS PASSENGERS feat. VID JAMNIK / BREZPLAČNI KONCERT


"Hot swing jazz"


Miloš Milojević – klarinet
Vid Jamnik – vibrafon
Matyas Bartha – klavir
Eddie Luis – kontrabas
Sebastian Baumgartner – bobni

Dolgo smo čakali z najavo koncerta, saj nas je naravna katastrofa, ki je prizadela Slovenijo v zadnjih dneh, pustila brez besed.

Vendar na vrsti so dejanja in prav zato smo se odločili, da 1.koncert SEZONE 2023/2024 ponudimo BREZPLAČNO in tako še bolj vzpodbudimo, da vsi tudi finančno pomagamo in podpremo humanitarne organizacije, ki trenutno brez prestanka nudijo pomoč vsem prizadetim v poplavah. Naj bo dobra glasba še dodatna vzpodbuda za solidarnost do vseh!

Na koncertu bomo tako zbirali PROSTOVLJNE PRISPEVKE, ki jih bomo v celoti namenili Koroški regiji, s katere prihaja tudi nastopajoči glasbenik VID JAMNIK.

***

“Hot swing, good vibes” je projekt posvečen swing glasbi, zlasti tisti, ki sta jo ustvarila in preigravala dva izmed njenih velikanov Benny Goodman in Lionel Hampton. Delno v modernejših aranžmajih in z živahnim, virtuoznim programom koncert ob spremni besedi vodje zasedbe popelje poslušalce skozi to obdobje jazza.

Jazz Passengers je bolj ali manj variabilna zasedba z avstrijskim basistom Eddiejem Luisom na čelu, ki se vsak mesec poglobi v eno izmed jazzovskih poglavij in ga s koncerti na novo predstavi karseda široki publiki z namenom pritegniti nove in ponovno navdušiti obstoječe poslušalce jazza. S konceptom “Tribute to Jazz” in tematskimi koncerti, posvečenimi pomembnim jazz glasbenikom, skladateljem in stilom, že dobrih deset let navdušujejo občinstvo in bogatijo kulturno dogajanje v Avstriji in širše.

Tokrat se bo zasedbi pridružil izjemni slovenski vibrafonist, Vid Jamnik.

Koncert je del cikla “DŽEZ ME UP” in je sofinanciran s strani Ministrstva za kulturo.

BREZPLAČNI KONCERT

Zaradi same logistike koncerta, vas lepo prosimo, da si tudi za BREZPLAČNI KONCERT rezervirate svoja mesta!

Rezervacije sprejemamo na:

e-mail: vstopnice@slamic.si

sms: 040 828 496

ali preko spodnjega obrazca:

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233