Scroll to top

sreda, 27. julij, 2022 ob: 19.30

SENTIDO PROJECT – URŠKA CENTA


Flamenko večer


Urška Centa- ples, vokal, palmas

Primož Fleischman – saksofon

Dejan Berden – klavir

Tadej Kampl – el. bas

Nino Mureškić – perkusije, vokal

Sentido project je dialog plesa z glasbo in tolkalsko doživetje, kjer svoje mesto najde tudi poezija. Edinstveno tovrstno zasedbo na slovenskih tleh sestavljajo štirje izjemni jazzovski glasbeniki in plesalka ter glasbena ustvarjalka Urška Centa, ki predstavlja energijski motor zasedbe in se s svojimi plesnimi perkusijami kolegom postavlja ob bok kot glasbeni inštrument.
Sentido project se sprehaja med flamenkom in jazzom in ustvarja sodobni hibridni žanr, kjer tradicionalno flamenko kitaro zamenjajo drugi inštrumenti, glasbena zasnova pa se spaja z jazzom in obarva z elektroniko. Progam Solo andar, s katerim nastopajo v poletju 2022 in so ga premierno predstavili decembra 2021 v Cankarjevem domu, je širok žanrski konglomerat mehkih prehodov med svobodno odrsko ustvarjalnostjo, improvizacijo in bolj tradicionalnimi žanrskimi oblikami. Zasedba z novim programom raziskuje mnogotere glasbene, plesne in performativne svetove.
– –

**

Urška Centa je ena najbolj vidnih slovenskih plesalk flamenka in odrskih ustvarjalk, ki svoje področje delovanja s plesa razširja daleč v druge umetniške vode. Znanje je pridobivala na madridskih akademijah flamenka Amor de Dios in akademiji U Flamenco, v okviru Akademije za ples v Ljubljani pa končuje študij sodobnega plesa in koreografije. Od vrnitve v Slovenijo v Ljubljani vodi cikel ‘Noches de tablao’, ustvarja pa tudi raznovrstne plesno glasbene projekte (‘Deblas’, ‘Sacai’, ‘Eno balado, prosim!’, ‘Lorca, ti in jaz’ itd.), ki flamenko združujejo z jazzom, etno glasbo in drugimi modernejšimi umetniškimi smernicami. Sodeluje z izpostavljenimi slovenskimi in tujimi umetniki, kot so Zvezdana Novaković, Katja Šulc, Robert Jukič, Mirza Redžepagić, Tomaž Gajšt, Murat, Joe Kaplowitz, Marko Churnchetz, Kristijan Krajnčan, Nino Mureškić, Izidor Erazem Grafenauer, Petra Vidmar…

Vljudno vabljeni na glasbeno plesni večer

**

Facebook: https://www.facebook.com/sentidoproject
Instagram: https://www.instagram.com/sentidoproject/

 

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233