Scroll to top

torek, 20. julij, 2021 ob: 20.00

URŠKA CENTA – SENTIDO PROJECT


Flamenko večer


Urška Centa- ples, vokal, palmas

Tomaž Pačnik – klavir

Tadej Kampl – el. bas

Nino Mureškić – perkusije, vokal

Sentido project je avtorski glasbeno-plesni projekt, ki deluje z idejo združevanja flamenka z jazzom in sodobnimi glasbenimi smernicami. Ustvarjalci se podajajo onkraj tradicionalnih oblik žanra in posegajo po drugih glasbenih kulturah, njihovih živopisanih ritmikah in inštumentih. Nastaja sodoben dialog plesa z glasbo in tolkalsko doživetje, kjer svoje mesto najde tudi poezija.

Urška Centa je ena najbolj vidnih slovenskih plesalk flamenka in odrskih ustvarjalk, ki svoje področje delovanja s plesa razširja daleč v druge umetniške vode. Znanje je pridobivala na madridskih akademijah flamenka Amor de Dios in akademiji U Flamenco, v okviru Akademije za ples v Ljubljani pa končuje študij sodobnega plesa in koreografije. Od vrnitve v Slovenijo v Ljubljani vodi cikel ‘Noches de tablao’, ustvarja pa tudi raznovrstne plesno glasbene projekte (‘Deblas’, ‘Sacai’, ‘Eno balado, prosim!’, ‘Lorca, ti in jaz’ itd.), ki flamenko združujejo z jazzom, etno glasbo in drugimi modernejšimi umetniškimi smernicami. Sodeluje z izpostavljenimi slovenskimi in tujimi umetniki, kot so Zvezdana Novaković, Katja Šulc, Robert Jukič, Mirza Redžepagić, Tomaž Gajšt, Murat, Joe Kaplowitz, Marko Churnchetz, Kristijan Krajnčan, Nino Mureškić, Izidor Erazem Grafenauer, Petra Vidmar…

Vljudno vabljeni na glasbeno plesni večer!

* * * * *

Število je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice lahko nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje pri vhodu na TERASO SLAMIČ.

 

**NOVO** NAKUP DVODNEVNE VSTOPNICE:

 

Privoščite si dva koncertna večera na Terasi Slamič. Z nakupom paketa vam podarimo 15% popust. Vstopnica velja le za koncertna večera:
– URŠKA CENTA – SENTIDO PROJECT, 20.7.2021, ob 20.uri
– ROJOTANGO KVARTET, 21.7.2021, ob 20.uri

 

NAKUP DVODNEVNE VSTOPNICE MOŽEN LE PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

 

 

 

Vstopnina: 20 EUR

POMEMBNO OBVESTILO

Vsi koncerti na terasi Slamič bodo izvedeni z upoštevanjem navodil in priporočil s strani NIJZ, z zagotavljanjem varnega obiska za vse obiskovalce kot tudi nastopajoče.

Udeležba na koncertu je po vladnem odloku mogoča le ob izpolnitvi enega od pogojev PCT: dokazilo o negativnem testu (ki ne sme biti starejši od 48 ur), dokazilo o cepljenju proti Covid-19 ali dokazilo o prebolelosti Covid-19. Dokazil ne potrebujejo mlajši od 18 let, ki se dogodkov udeležijo z ožjimi družinskimi člani ali skrbniki.

Za izpolnjevanje zahtevanih pogojev PCT je odgovoren obiskovalec sam. 

* * * *

V PRIMERU DEŽJA, BO KONCERT PRESTAVLJEN NA NOVI TERMIN!

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233