Scroll to top

torek, 17. december, 2019 ob: 20.00

TRADICIONALNI NOVOLETNI KONCERT


"Večer valčkov in polk"


Godalni kvartet Rojotango:

Mojca Rukavina – violina

Matjaž Porovne – violina

Gea Volfand Pantner – viola

Maruša Bogataj – violončelo

 

Goran Rukavina – vokal, kontrabas

Stanko Arnold – trobenta

Aljaž Beguš – klarinet

Damir Tkavc – harmonika

Jovana Joka – bariton saksofon

Miha Meglič – kitara

 

Gostja večera: Sanja Mlinar Marin – klavir, vokal

Na že tradicionalnem novoletnem koncertu v Rdeči dvorani Slamič, vas bomo popeljali v prelepi svet valčkov in polk.

Zasedbo sestavljajo vrhunski glasbeniki, solisti, člani Orkestra Slovenske filharmonije ter članici Simfoničnega orkestra RTV.

 

V letošnjem letu podrobneje predstavljamo člane godalnega kvarteta Rojotango:

Violinistka Mojca Rukavina je diplomirala in magistrirala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. V času šolanja je prejela številne nagrade in priznanja državnih tekmovanj, seminarjev. Nastopala je s številnimi mednarodnimi orkestri kot so: Gustav Mahler Jugend Orchester, Graški filharmonični orkester, Louis Spohr Sinfionetta… Sodelovala s priznanimi imeni Mstislav Rostropovich, Philippe Jordan, Jordi Savall. Igrala je v klavirskem triu s svetovno priznanimi glasbeniki Markus Schirmer – klavir, Danjulo Ishizaka – violončelo, ter Andreas Woyke- klavir, Fritz Kleinhapl – violončelo. Od leta 2008 je redna članica Orkestra Slovenske Filharmonije ter iskana komorna glasbenica. Je vodja Rojotango Orchestra.

Violinist Matjaž Porovne, je na Akademiji za glasbo v Ljubljani leta 2006 z odliko diplomiral v razredu prof. Primoža Novšaka. Izpopolnjeval se je še na Glasbeni akademiji v Zagrebu pri prof. Tarasu Pečeniju in na Univerzi za glasbo ter upodabljajočo umetnost v Grazu pri prof. Eszter Haffner, kjer je leta 2013 tudi magistriral. Uspešno je prestal avdicije pomembnih mladinskih orkestrov; European Union Youth Orchestra (EUYO), ter Gustav Mahler Jugendorchestra (GMJO), s slednjima je nastopil na pomembnih glasbenih festivalih; BBC Proms, Luzern Musik Festival…Njegovo glasbeno so podprle; Fundacia Live Music Now na Dunaju, PE-Förderkreis iz Mannheima, ter Villa Musice Rheinland-Pfalz iz Mainza. V okviru slednje je v Nemčiji muziciral v raznovrstnih komornih sestavih s priznanimi glasbeniki (David Geringas, Tim Vogler, Wen-Sinn Yang…). Igra v zasedbah ; Godalni kvartet Dissonance, Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, Ansambel za sodobno glasbo Neofonija, Rojotango Orchestra ter v v duu s kitaristko Katjo Porovne. V letih 2011-2012 je bil zaposlen v Orkestru SNG Opera in balet Ljubljana. Od leta 2012 pa je zaposlen v Orkestru Slovenske filharmonije.

Violistka Gea Pantner Volfand je zaključila podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri doc. Miletu Kosiju. Večkrat se je udeležila Tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov, kjer je leta 2009 in 2012 dobila zlato plaketo in prvo nagrado. Kot solistka je nastopila s številnimi orkestri. Imela je recitale v ciklu Mladi virtuozi in v okviru Glasbene mladine ljubljanske.  Je dobitnica Škerjančeve nagrad, za koncertne dosežke s kvartetom Accademia je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Leta 2013 je kot solistka nastopila z orkestrom Slovenske filharmonije. Za to izvedbo je dobila Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Od oktobra 2012 je redna članica orkestra RTV Slovenija, od naslednje sezone tudi vodja viol. Bila je tudi članica orkestra Young Euro Classic, orkestra EUYO in  GMJO.. Je članica Rojotango Orchestra.

Maruša Bogataj je slovenska violončelistka, ki je po končanem študiju na Akademiji za glasbo v Ljubljani svoje znanje nadgradila še s solističnim in komornim magisterijem v Münchnu. Od leta 2015 je solo čelistka v simfoničnem orkestru RTV Slovenija, poleg svojega rednega klavirskega tria Munich ARTISTrio pa redno sodeluje se z drugimi orkestri in različnimi komornimi sestavi tako na domačih tleh kot v tujini. Je članica Rojotango Orchestra.

Vstopnina: 20 EUR

Rezervacija vstopnic oz.miz: vstopnice@slamic.si

Prodaja vstopnic na dan koncerta od 19.30 – 20.00
Rdeča dvorana Slamič, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana

Sponzorji koncertov v kavarni Slamič:
Zlati sponzor: LUKEM d.o.o.
Sponzorji: YAMAHA d.o.o., BENTON d.o.o., M4 Music store

 

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233