Scroll to top

sreda, 13. marec, 2024 ob: 19.30

TOMI PURICH BalkanJazz Group feat. EVA BOTO & NEŽA OKORN


"Etno jazz večer" / 1.koncert cikla "Džez me up"


Tomi Purich – bobni

Aleš Ogrin – klavir

Jernej Vindšnurer – kontrabas

 

Koncertni gosti:

EVA BOTO – vokal

NEŽA OKORN – vokal

GJOKO ALOSKI – trobenta (Makedonija)

NAUM DŽUKLESKI – harmonika (Makedonija)

Tomi Purich, bobnar z Obale, diplomant celovškega Deželnega konservatorija, je bil širšemu občinstvu doslej znan predvsem kot vodja in spremljevalni glasbenik festivalske skupine Melodij morja in sonca ter spremljevalnih zasedb Jana Plestenjaka, Nine Pušlar in Lee Sirk.

V svojem triu je Tomi Purich združil zasedbo izjemnih glasbenikov in unikatni etno-jazzovski zvok, najsi gre za priredbe ljudskih napevov, avtorske skladbe ali popularne pesmi. Njegova želja po izvajanju mešanice balkanske etno glasbe, jazzovske improvizacije in energičnih neparnih ritmov sega sicer v leto 2006, ko se je (še v zasedbi seksteta) predstavil z avtorskimi skladbami in priredbami na poletnih festivalih po Sloveniji in Italiji. Leta 2017 jo je glasbenik obudil v zvočnosti temeljne jazzovske zasedbe bobnov, kontrabasa in klavirja; naslednje leto je dokončal material za svojo avtorsko ploščo #balkanjazz, na kateri v raznih zasedbah (od tria do velikega orkestra) povezuje tradicionalna gradiva Balkana, Orienta in Istre s svobodo jazzovske improvizacije.

Tokrat bo v Rdeči dvorani Slamič predstavil svoj razširjeni etno jazz projekt BalkanJazz. Glasbeni gostje bodo znana mlada pevka Eva Boto, obetavna mlada pevka, trenutno študentka petja na Univerzi na Dunaju, Neža Okorn. Iz Makedonije prihajata prav za ta koncerta dva odlična glasbenika, trobentač Gjoko Aloski in harmonikaš Naum Džukleski, ki bosta prav zagotovo dodala še tisto pravo “piko na i” celotnemu večeru.

Vabljeni na etno jazz večer v družbi odličnih glasbenikov.

 

Vstopnina: 20 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC ali SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

  • REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice prevzamete na dan koncerta med 19:00 – 19:30 v kavarni Slamič.

Brezplačna odpoved rezervacije možna do 24 ur pred samim začetkom dogodka.

  • NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233