Scroll to top

sreda, 12. julij, 2023 ob: 19.30

TEDI SPALATO & Goran Rukavina orkester


"Najlepše dalmatinske melodije" - Cikel koncertov SLAMIČ JAZZ GALA


Tedi Spalato – vokal

Goran Rukavina – el.bas

Sanja Mlinar Marin – spremljevalni vokal, klaviature

Adam Klemm – saksofon

Davor Herceg – klavir

Damir Rakić – kitara

Žiga Kožar – bobni

Mojca Rukavina – violina

Jelena Oršolić – violina

Gea Pantner – viola

Gordana Keller – violončelo

Tedi Spalato in Goran Rukavina orchestra bodo na koncertu predstavili najlepše dalmatinske pesmi v etno, jazz, pop preobleki, za katere je priredba napisal Goran Rukavina.

Tedi Spalato je bil rojen rojen v Splitu v glasbeni družini. Že v zgodnjem otroštvu pokaže glasbeno nadarjenost, ko se že pri dveh letih spoprime s prvim inštrumentom – harmoniko. V osnovni šoli se uči tudi klapskega petja ter igranja harmonike, kitare in mandoline. Svoj prvi album (negro spirituals in jazz) posname leta 1974 z vokalno-instrumentalno skupino “Anima singers” s katero sodeluje tri leta. Kot studijskega glasbenika za veliko ustvarjalcev zabavne glasbe ga Slobodan Kovačević povabi kot solista in kitarista v skupino “More” v kateri ostane tri leta. Svojo samostojno glasbeno pot prične leta 1986 na festivalu “Split 86”, kjer odpoje pesem “Konoba” Z Meri Cetinić. Sledijo številni nastopi na festivalih, kot tudi natečaju za pesem Evrovizije. Leta 1990 posname pop album “Gospode moj” z Ivom Lesićem, vzporedno piše glasbo in nastopa v gledaliških predstavah, tudi v operetah kot sta “Mala Floramye” in “Splitski akvarel”. Snema tudi solo albume in ima izvaja solo nastope (je pevec, avtor in aranžer). Leta 1991 nastopi na velikem solo koncertu v dvorani “Vatroslav Lisinski”.

Sodeluje s številnimi poznanimi glasbeniki in avtorji (pok. Zdenko Runjić, Z.S.Gibonni, Oliver, Josipa Lisac, Arsen Dedić, etc.). Živi in dela v Splitu in Zagrebu.

Tedi Spalato je letošnji dobitnik prestižne glasbene nagrade PORIN.

 

Koncert sofinancira Mestna občina Ljubljana, MOL

 

Vstopnina: 25 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta med 19:00 – 19:30 v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233