Scroll to top

sreda, 21. december, 2022 ob: 19.30

TANJA SREDNIK kvartet & Godalni kvartet NOVA


"Božični zimzeleni večer"


Tanja Srednik – vokal

Blaž Jurjevčič – klavir

Jaka Krušič – kontrabas

Gregor Horvat – bobni

 

Gost večera: Tibor Pernarčič – saksofon

 

Godalni kvartet NOVA

Mojca Batič – violina

Ana Cotič – violina

Barbara Grahor Vovk – viola

Petra Tavčar Verdev – violončelo

 

Za božič, ko je povsod okrašeno in se čas malce upočasni, nam spet zadiši vse, kar je domačega – domača potica, domače ognjišče in domača beseda. Med tople spomine nas ponesejo tudi večne božične melodije, Let It Snow, I’ll be Home for Christmas in Santa Claus is Coming to Town, ki jih iz zvočnikov prepevajo zimzeleni Frank Sinatra, Ella Fitzgerald in Nat King Cole. Na koncertu »Za božič doma« boste lahko ob njih uživali v slovenskih prevodih in v svežih aranžmajih skupaj z nekaj avtorskimi skladbami v izvedbi Tanje Srednik in njenega kvarteta. Za piko na i bodo z mehkimi zvoki godal poskrbele članice Godalnega kvarteta NOVA.

Tanja Srednik je diplomirana jazz pevka, ki jo primorska burja premetava od jazza do popa. Šolala se je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri profesorici Nadi Žgur ter na Deželnem konservatoriju v Celovcu v razredu profesorice Caroline de Rooij. Nastopa z različnimi zasedbami, bandi, vokalnimi skupinami in big bandi doma in v tujini, največkrat pa jo je slišati z Jazz Punt Big Bandom iz Tolmina. Z njimi je sooblikovala že več programov, od »We Will Rock You« (poklon skupini Queen), preko »Poklon Mojmirju Sepetu«, »Velikani jazza« do njihovega najuspešnejšega projekta »A Tribute to The Beatles«. Skupaj so za svoje muziciranje na tekmovanjih na Madžarskem in Češkem prejeli prvo nagrado. Kot spremljevalna vokalistka je nastopila s kultno zasedbo Laibach, na Slovenski popevki, Festivalu slovenskega šansona in Imenu leta na Valu 202, skladba Mi žalost ne pristaja (Anže Vrabec/Srečko Čož) v njeni izvedbi pa je bila na festivalu Melodije morja in sonca leta 2018 izbrana kot rezervna. Svoj glas občasno posodi risanim junakom, nazadnje Sovicam na RTV Slovenija, privlačijo pa jo tudi odrske deske, v okviru projekta Gledališča Glej ŠtudenTeater je za  muzikal »Une druge tri sestre« prejela tudi Vizionarja za najboljšo predstavo. Trenutno je del zbora največjega slovenskega muzikala Povodni mož. Na odru je stala in sodelovala že z Big bandom RTV Slovenija, Amayo, Darjo Švajger, Nino Strnad, Aniko Horvat, Urošem Perićem, Ano Bezjak, Karin Zemljič, Blažem Jurjevčičem, Gregorjem Ftičarjem, Janijem Šepetavcem, Tomažem Gajštom in mnogimi drugimi. Svoje znanje rada predaja mladim rodovom v Vocal BK Studiu, Mali šoli rock’n’rolla in na Glasbeni šoli Tolmin.

Predstavlja se s kvartetom izkušenih jazz glasbenikov, ki so znanje svojih inštrumentov izpopolnjevali na študijih v tujini, skupaj pa so se srečali v Sloveniji.

*

Godalni kvartet NOVA sestavljajo štiri mlade primorske glasbenice. Študirale so na Akademiji za glasbo v Ljubljani, vse pa so dobitnice priznanj in nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Repertoar kvarteta NOVA obsega tako dela velikih klasikov kot tudi novodobnih skladateljev, Barbara Grahor Vovk pa za godalni kvartet pripravlja priredbe in izvirna dela. Kvartet je dve leti deloval na Akademiji za glasbo pod mentorstvom prof. Jake Stadlerja, zdaj pa se dekleta Godalnega kvarteta NOVA redno izobražujejo na številnih mojstrskih tečajih in poletnih šolah pri prof. Benjaminu Ziervoglu, Brianu Finlaysonu, Oferju Canettiju, Danielu Rowlandu idr.

Aktivno delujejo od leta 2014, za seboj pa imajo kar nekaj vidnejših nastopov tako doma kot v tujini (Italija, Avstrija). Nastopile so v koncertnih ciklih Glasbene mladine Ljubljanske (Glasba na vodi, Glasbeni samovar, Mladi mladim), na festivalu Lent, festivalu Kogojevi dnevi ter drugih. Septembra 2017 pa so prevzele umetniško vodenje Komornega orkestra NOVA, godalnega orkestra Glasbenega društva NOVA iz Nove Gorice, kjer so se tudi spoznale.

 

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233