Scroll to top

sreda, 25. september, 2019 ob: 20.00

SWINGATAN


Večer swing glasbe


Peter Ugrin – violina

Marko Čepak Maki – kitara

Marko Mozetič Mozo – kitara

Zmago Štih – klavirska harmonika

Nikola Matošić – kontrabas

Swingatanje akustični kvintet, sestavljen iz violine, dveh kitar, klavirske harmonike in kontrabasa. Izvajajo avtorsko glasbo, stilsko blizu swinga in bossa novi glasbi, značilni za obdobje 30. in 40. let prejšnjega stoletja, ter gipsy jazz standarde po vzoru violine in kitare J. Reinharda in S. Grapellija, s posebnim dodatkom harmonike. Repertoar obsega vse od balad in klasičnih etud do virtuoznih tem, podžgan z neusmiljenim gipsy rhythm’n’drive. Vsi člani zasedbe so priznani jazz in klasični glasbeniki, ki delujejo tako v slovenskem kot tudi tujem prostoru. Swingatan je njihov stalni in redno delujoči projekt, ki ga letos obeležujejo s prvencem.

 

Nekaj o glasbenikih:

Peter Ugrin v Sloveniji deluje kot profesor viole na KGBL Ljubljana. Koncertira v različnih komornih sestavih resne glasbe (Kvartet Guud, Godalni kvartet, kvintet). V letu 2014 in 2016 je v Sloveniji in Rusiji krstno izvajal dela ruskega skladatelja Sergeya Luneva. Na področju improvizacije deluje kot profesor jazz violine na Ljubljanski Akademiji. V zasedbi Artbeaters s katero je prejel 1. nagrado na 6. Mednarodnem Jazz tekmovanju v Bukarešti deluje kot vodja, komponist in violinist. Na festivalu in delavnici Jazzinty je leta 2013 osvojil vse tri nagrade: za najboljšo skupino (Artbeaters), izvedbo ter za najboljšo lastno kompozicijo. Kot dirigent vodi Big Band Gverillaz, s katerim nastopa po domačih in tujih festivalih.

 

Marko Čepak – Maki je magistriral iz jazz kitare na G.Tartini Konservatoriju v Trstu (Italija). V zadnjem letu študija pa pripravlja tudi doktorat. Redno nastopa po mednarodnih odrih z dvema ameriškima kitaristoma John Stowell in Russ Spiegl. Je tudi član mednarodne zasedbe s priznano ameriško jazz pevko Rachel Gould, trenutno edino živečo pevko, ki je sodelovala z legendarnim trobentačem Chet Bakerjem. V zadnjih 10 letih je sodeloval pri številnih projektih in na posnetkih pri čemer je sodeloval z jazz glasbeniki večinoma iz Italije, Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Je član zasedbe Artbeaters s katero koncertira po Sloveniji in drugod po Evropi.

 

Marko Mozetič – Mozo, je študiral kitaro na konzervatoriju v Celovcu in kompozicijo ter aranžiranje na Berklee College of Music v Bostonu. Aktivno sodeluje s priznanimi glasbeniki ter piše glasbo za uveljavljene izvajalce in različne zasedbe, kot so: Iva Stanič, Eva Hren, Bigband RTV Slovenija, SunBeatzz, Steve Mead, Denis Novato, idr. Izdal je dve avtorski zbirki za klasično kitaro “Kitara me zabava”.

 

Zmago Štih (harmonika) se je sprva šolal na SGBŠ Ljubljana v razredu prof. Erna Sebastiana. Kasneje je nadeljeval študij v Nemčiji / Weimar na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v razredu prof. Ivana Kovala. Sodeluje v različnih komornih sestavih, kot tudi solistično. Je večkratni nagrajenec različnih državnih kot tudi mednarodnih tekmovanj, zaposlen kot učitelj harmonike na glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje.

 

Nikola Matošič že vrsto let sodi med najboljše slovenske kontrabasiste hkrati pa si prizadeva za oživitev, ohranitev in posodobitev slovenske jazzovske scene. Sodeloval in nastopal je s svetovno znanimi jazzovskimi glasbeniki kot so: Deborah Brown, Rachel Gould, Aron Goldberg, Doug Hammond, Howard Curtis, Doug Sides, Alan Praskin, Herb Geller, Don Menza, Peter Mihelič,…Deluje tudi kot spremljevalni član mnogim Slovenskim jazz zasedbam. Leta 2013 je z jazz ikono Doug Hammondom nastopal med drugim tudi na enem izmed najprestižnejših jazz festivalov na svetu – Nordsee jazz festival.

Vstopnina: 15 EUR

Rezervacija vstopnic oz.miz: vstopnice@slamic.si
Prodaja vstopnic na dan koncerta od 19.30 dalje.

TERASA SLAMIČ, kavarna Slamič, Kersnikova ul.1, 1000 Ljubljana.
V primeru slabega vremena bo koncert v Rdeči dvorani Slamič.

Sponzorji koncertov v kavarni Slamič:
Zlati sponzor: LUKEM d.o.o.
Sponzorja: YAMAHA d.o.o. in BENTON d.o.o.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233