Scroll to top

sreda, 31. januar, 2024 ob: 19.30

ROJOTANGO KVARTET feat. CARLOS PASCUAL & NEŽA BOJOVIČ


"Večer tango glasbe"


RAZPRODANO

Mojca Rukavina – violina

Meta Fajdiga – klavir

Maruša Bogataj – violončelo

Gašper Primožič – harmonika

 

Koncertna gosta:

Carlos Pascual – igralec, pisatelj

Neža Bojović – igralka, pesnica

Mojca Rukavina, violinistka in gonilna sila koncertnih večerov v kavarni Slamič, tokrat predstavlja svojo veliko strast in to je glasba argentinskega tanga.

V času študija na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu se je prvič srečala s tango glasbo, z glasbo polno strasti, virtuoznosti in improvizacije. Njen profesor harmonije in solffegia, Klaus Johns, je veljal za očeta tanga v Avstriji in prav on jo je povabil k sodelovanju v tango orkester Tanguango, ki ga je sestavljalo 14 izbranih glasbenikov. Prof. Johns jo je kasneje tudi motiviral, da ustanovi svoj mednarodni tango kvartet »Las Felinas del Tango«, ki je deloval 10 let.

Kvartet še sestavljajo trenutno zelo iskana pianistka Meta Fajdiga, vsestranski harmonikaš Gašper Primožič in solo čelistka Simfoničnega orkestra RTV, Maruša Bogataj. Repertoar Rojotango kvarteta sega od milong Juliana Plaze, valčkov Julia de Cara, tanga Osvalda Pugliesa do tanga nueva Astorja Piazzolle.

Zasedbi se bosta pridružila tudi v Ljubljani živeči igralec in pisatelj mehiških korenin, Carlos Pascual ter Neža Bojovič.

 

Prepustite se sanjam, prisluhnite tango glasbi!

 

 

Vstopnina: 20 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC ali SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

  • REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice prevzamete na dan koncerta med 19:00 – 19:30 v kavarni Slamič.

  • NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233