Scroll to top

sreda, 30. marec, 2022 ob: 19.30

ROJOTANGO kvartet


Tango koncert


Mojca Rukavina- violina

Meta Fajdiga – klavir

Petra Greblo – violončelo

Gašper Primožič – harmonika

 

Recitatorka: Neža Bojovič

 

RAZPRODANO – možen vpis v čakalni seznam

Mojca Rukavina, violinistka in gonilna sila koncertnih večerov v kavarni Slamič, vam bo tokrat predstavila svojo veliko strast in to je tango glasba. V času študija na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu se je prvič srečala s tango glasbo, z glasbo polno strasti, virtuoznosti in improvizacije. Njen profesor harmonije in solffegia, Klaus Johns, je veljal za očeta tango glasbe v Avstriji in prav on jo je povabil k sodelovanju v tango orkester Tanguango, ki ga je sestavljalo 14 izbranih glasbenikov. Prof. Johns jo je kasneje tudi motiviral, da ustanovi svoj tango kvartet »Las Felinas del Tango«, katerega članice so bile poleg Mojce še 3 glasbenice iz Srbije, Madžarske in Grčije.

Rojotango kvartet je nova zasedba pod vodstvom Mojce Rukavina, katere repertoar sega od milong Juliana Plaze, valčkov Julia de Cara, tanga Osvalda Pugliesa do tanga nueva Astorja Piazzolle.

 

Nekaj besed o glasbenikih:

MOJCA RUKAVINA je diplomirala in magistrirala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. V času šolanja je prejela številne nagrade in priznanja državnih tekmovanj, seminarjev. Nastopala je s številnimi mednarodnimi orkestri kot so: Gustav Mahler Jugend Orchester, Graški filharmonični orkester, Louis Spohr Sinfionetta… Sodelovala s priznanimi imeni Mstislav Rostropovich, Philippe Jordan, Jordi Savall. Igrala je v klavirskem triu s svetovno priznanimi glasbeniki Markus Schirmer – klavir, Danjulo Ishizaka – violončelo, ter Andreas Woyke- klavir, Fritz Kleinhapl – violončelo. Od leta 2008 je redna članica Orkestra Slovenske Filharmonije.

META FAJDIGA, uspešno koncertira po Sloveniji in Italiji, zmage pa je požela na mednarodnih tekmovanjih v Parizu (Rubinstein 2002, Skrjabin 2010) in Sankt Peterburgu (Yudina 2011). Študirala je na ljubljanski Akademiji za glasbo pri Tatjani Ognjanović ter se izpopolnjevala v Zürichu.

PETRA GREBLO je študirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani ( prof.Miloš Mlejnik), na University of Southern California (prof.Eleonore Schoenfeld) ter na Visoki šoli za glasbo Winterthur-Zurich (prof.Susanne Basler.prof.Raphael Wallfisch). V času študija je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Kot solistka nastopila s simfoničnim orkestrom RTV in z orkestrom AG, z orkestrom Slovenske vojske in Slovenske policije  ter z orkestrom Musikkolegium Winterthur. Od leta 2002 je članica orkestra Slovenske filharmonije.

GAŠPER PRIMOŽIČ, je prve korake v svet glasbe naredil v Glasbeni šoli Radovljica, kjer je najprej začel s flavto. Hitro je ugotovil, da to ni zanj in odločil se je za igranje harmonike. Izobraževanje je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Pot ga je od tam vodila v tujino, najprej v Celovec, nato pa v Gradec, kjer je zaključil magisterij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost. Gašper je pravi virtuoz na harmoniki in redno sodeluje z različnimi glasbenimi zasedbami doma in v tujini.

* * * * *

Prepustite se sanjam, prisluhnite tango glasbi!

Vstopnina: 18 EUR

Število je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje v kavarni Slamič.

SPLETNI NAKUP VSTOPNIC:

 

Nakup vstopnic

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233