Scroll to top

sreda, 27. marec, 2024 ob: 19.30

Robert Jukič kvartet feat. ANA BEZJAK


"Jazz večer"


Ana Bezjak – vokal
Tomaž Gajšt – trobenta, krilovka
Saša Mutić – klavir
Robert Jukič – kontrabas
Kristijan Krajnčan – tolkala
Vsestranski slovenski basist Robert Jukič se že vrsto let leta več pojavlja na odrih tujih jazz klubov in festivalov, kakor tudi na domačih prizoriščih. Dolg seznam izvajalcev in skupin, s katerimi sodeluje kot instrumentalist in komponist, ne pozna meja: ne nacionalnih, ne glasbenih. V glasbo se je zaljubil v najstniških letih, ko je kot samouk na električnem basu igral z različnimi zasedbami, katerih glasbe so pustile sledi tudi na njegovem nadaljnjem ustvarjanju.

Kot basist, komponist ali aranžer se pojavlja na več kot 60-ih CD-jih, pod lastnim imenom jih je doslej izdal kar 11, pri čemer slednje odražajo raznorodnost vplivov, ki ga navdihujejo: od džeza do klasike, folka, bluesa, countryja, alternativnega popa, šansona in glasb sveta. Sklada za male in velike zasedbe, kratke filme ter multimedijske predstave in plesne uprizoritve. Sodeluje tudi z gledališči in poučuje.

Gostja večera bo izjemna Ana Bezjak, jazz vokalistka in glasbena pedagoginja. Ana je po študiju Glasbene pedagogike v Mariboru je izobraževanje nadaljevala na jazz oddelku Koroškega deželnega Konservatorija v Celovcu in kasneje magistrirala iz jazz petja na Univerzi za glasbo mesta Dunaj. Poučuje petje na jazz oddelku Konservatorija za glasbo v Mariboru ter vodi pevske delavnice v Sloveniji in Avstriji. Širši publiki je bila znana kot pevka zasedbe Papir ter gostujoča pevka tango sestava Quintet Piazzolleky. Kot solistka nastopa s številnimi priznanimi glasbeniki v raznolikih jazzovsko obarvanih sestavih pri nas in v tujini. Redno sodeluje tudi z Big bandom RTV Slovenija, s katerim je koncertirala s projektoma Brazil in Ana Bezjak sings Thelonious Monk.

Na koncertu v Slamiču bo Robert Jukič premierno predstavil svojo novo ploščo “Za sosednjo mizo”.

“Za sosednjo mizo” je nov projekt Roberta Jukiča, kjer avtor znova daje moč tudi besedam. Na sebi lasten način podaja zgodbe, v katerih se loteva medosebnih odnosov, ranljivosti in minljivosti. V kompoziciji se avtor priklanja različnim glasbenim vplivom, prepleta bogate harmonije in znova vije melodije, ki skupaj z besedami poslušalce popeljejo skozi zgodbe.

 

Koncert sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Vstopnina: 20 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC ali SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

  • REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice prevzamete na dan koncerta med 19:00 – 19:30 v kavarni Slamič.

Brezplačna odpoved rezervacije možna do 24 ur pred samim začetkom dogodka.

  • NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233