Scroll to top

sreda, 19. maj, 2021 ob: 20.00

“Ratko DIVJAK, Adam KLEMM, Milan STANISAVLJEVIĆ, Goran RUKAVINA”


Spletni jazz koncert iz Rdeče dvorane Slamič


Ratko Divjak – bobni

Adam Klemm – saksofon

Milan Stanisavljević – klavir

Goran Rukavina – kontrabas

V Slamiču se trudimo biti aktivni in ustvarjalni še naprej in tako vas vabimo, da se nam ponovno pridružite v spletni Rdeči dvorani.

Tokrat bo prav za vas na oder stopila izbrana jazz zasedba, ki vas bo razvajala z izborom odličnih jazz standardov ter spevnimi avtorskimi skladbami v jazz stilu.

 

Ratko Divjak “Rale”, bobnarska jazz legenda, je močno zaznamoval glasbeno sceno tako v Sloveniji kot v tujini. Za njim je več kot 55 letna pestra kariera, ki jo je začel v rock zasedbi in potem nadaljeval v jazzu. Z orkestrom Big Band RTV Slovenija je na snemanjih in koncertih nastopal z mnogimi znanimi solisti, kot so bili Petar Ugrin, Boško Petrović, Duško Gojković, Stjepko Gut, Primož Grašič, Jure Pukl, Jani Moder, Adam Klemm, Aleš Avbelj, Blaž Jurjevčič … Kot član različnih zasedb je nastopal na jazz festivalih v Montereyu, Los Angelesu, Sacramentu, Montreuxu, Berlinu in Bologni. Igral je s številnimi svetovno znanimi glasbeniki, kot so Art Farmer, Gary Burton, Stan Getz, Joe Pass, N. H. O. P. Pedersen, Sal Nistico, Albert Mangelsdorf, Dave Libman, Tony Coe, Ferdinand Powel, Gianni Basso, Richard Davis, Joe Pass, Mike Stern in Steve Swallow.

 

Adam Klemm je po končani srednji glasbeni šoli v Novem Sadu, končal študij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu z magisterijem iz jazz saksofona. Kot štipendist Ministrstva za kulturo v Avstriji je študiral tudi na Sibelius Akademiji v Helsinkih. Od leta 2005 živi in ustvarja v Sloveniji in je redno zaposlen v Big Bandu RTV Slovenije. Vodi svojo zasedbo “Adam Klemm band”, ki odlično povezuje jazz stil z etno glasbenim stilom.

 

Milan Stanisavljević, rojen v Kragujevcu, se je leta 2002 vpisal na Univerzo za glasbo in odrsko umetnost v Grazu, Avstriji – smer jazzovska glasba (klavir). Po končanem magisteriju se je preselil v Ljubljano, kjer svoje znanje predaja mlajšim generacijam na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, na oddelku jazz glasbe. Vse njegove dosedanje avtorske zgoščenke so v svetu jazz glasbe prejela izvrstne kritike.

 

Goran Rukavina, umetniški vodja glasbenih večerov v Slamiču, je diplomiral na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu. Bil je dolgoletni član HGM Big Band s katerim je prepotoval večji del sveta. Sodeloval je z velikimi imeni v jazz glasbi, kot so Bobby Shew, Peter Erskin, Bob Mintzer, Randy Brecker, Deborah Brown, Boško Petrović, Stjepko Gut…Goran Rukavina je dobitnik številnih glasbenih nagrad, med njimi nagrade za najboljšega basista.

 

Vzemite si čas zase in užívejte v jazz koncertu. Ne bo vam žal!

 

Ker si želimo, da si za ogled koncerta sami izberete svoj pravi trenutek, je ogled možen še nadaljnjih 30 ur po premieri.

 

* * *

 

V času, ko je kultura stisnjena v najtemnejši kot, si v Slamiču prizadevamo, da ponudimo tudi v teh težkih časih za glasbenike možnost nastopanja. Z nakupom vstopnice in ogledom koncerta nam tako pomagate, da nadaljujemo 10 letno predano tradicijo glasbenega programa, ki ga v Slamiču izvaja Kulturni zavod Zlata struna pod vodstvom Gorana in Mojce Rukavina.

 

Ker vemo, da nam želite pomagati, in smo vam za to neizmerno hvaležni, smo posodobili plačni sistem vstopnic in ga poimenovali SOLIDARNOSTNI SISTEM VSTOPNIC.

Tako lahko sami glede na vaše želje in možnosti izberete ceno vstopnice.

BELA vstopnica: 10 EUR

RDEČA vstopnica: 15 EUR (10 EUR + 5 EUR donacije)

ZLATA vstopnica: 20 EUR (10 EUR + 10 EUR donacije)

 

POMEMBNO OBVESTILO:

V primer težav s plačilom, vas prosimo, da nam pošljete sporočilo na vstopnice@slamic.si ali nas pokličete na 040 828 496 – Mojca

 

 

 

Tako zelo enostavno je uživati ​​v Slamičevi koncertni izkušnji doma:

 

  1. ZA NAKUP VSTOPNIC  kliknite na gumb BUY/KUPI
  2. USTVARITE svoj UPORABNIŠKI RAČUN (SIGN UP) za dostop do video portala Dacast, ki ga uporabljamo za predvajanje koncertov iz Slamiča.
  3. IZBERITE svojo vstopnico (SOLIDARNOSTNI SISTEM VSTOPNIC). Plačilo je možno s kreditno kartico.
  4. Na svoj e-mail naslov boste prejeli potrdilo o plačilu, preko svojega uporabniškega računa pa boste lahko dostopali do ogleda. Ogled koncerta bo možen še 30 ur po premieri.
  5. ZA PONOVNI VPIS in OGLED KONCERTA ponovno kliknite na GUMB/ BUY in se vpišite s svojim že ustvarjenim uporabniškim računom (LOG IN).
  6. KONCERT se bo pričel predvajati avtomatično ob uri premiere.
  7. Vse to seveda deluje na vseh računalnikih, tablicah, pametnih telefonih, kjer ste prijavljeni v svoj uporabniški račun.

 

Dodatne informacije:

  • Preko svojega uporabniškega računa lahko kasneje dostopate do novih koncertnih vsebin, ki jih bomo za vas pripravili v Slamiču. Račun pa lahko kadarkoli enostavno zaprete oz. izbrišete.
  • PREVERITE in zagotovite si dobro internetno povezavo!
  • V primeru slabšega internetnega signala, predlagamo, da vzpostavite internetno povezavo preko mobilnih podatkov.

 

V primeru, da potrebujete tehnično pomoč, vam bomo z veseljem pomagali. Pišite nam na vstopnice@slamic.si ali nas pokličite na 040 828 496 – Mojca

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233