Scroll to top

sreda, 24. avgust, 2022 ob: 19.30

“Ratko DIVJAK, Adam KLEMM, Milan STANISAVLJEVIĆ, Goran RUKAVINA” feat. Maruša Kos, Vid Šketa


Cikel koncertov "DŽEZ ME UP"


Ratko Divjak – bobni

Adam Klemm – saksofon

Milan Stanisavljević – klavir

Goran Rukavina – kontrabas

 

Gosta večera:

Maruša Kos – vokal

Vid Šketa – trobenta

 

 

Vljudno vabljeni na še en izvrstni koncert v okviru koncertnega cikla “DŽEZ ME UP”, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo RS. V družbi prekaljenih jazz glasbenikov se bosta prvič v Slamiču predstavila tudi mlada obetavna glasbenika, pevka Maruša Kos in trobentač Vid Šketa.

Na programu bodo skrbno izbrani jazz standardi, ki vas bodo popeljali v prelep poletni večer.

 

Ratko Divjak “Rale”, bobnarska jazz legenda, je močno zaznamoval glasbeno sceno tako v Sloveniji kot v tujini. Za njim je več kot 55 letna pestra kariera, ki jo je začel v rock zasedbi in potem nadaljeval v jazzu. Z orkestrom Big Band RTV Slovenija je na snemanjih in koncertih nastopal z mnogimi znanimi solisti, kot so bili Petar Ugrin, Boško Petrović, Duško Gojković, Stjepko Gut, Primož Grašič, Jure Pukl, Jani Moder, Adam Klemm, Aleš Avbelj, Blaž Jurjevčič … Kot član različnih zasedb je nastopal na jazz festivalih v Montereyu, Los Angelesu, Sacramentu, Montreuxu, Berlinu in Bologni. Igral je s številnimi svetovno znanimi glasbeniki, kot so Art Farmer, Gary Burton, Stan Getz, Joe Pass, N. H. O. P. Pedersen, Sal Nistico, Albert Mangelsdorf, Dave Libman, Tony Coe, Ferdinand Powel, Gianni Basso, Richard Davis, Joe Pass, Mike Stern in Steve Swallow.

 

Adam Klemm je po končani srednji glasbeni šoli v Novem Sadu, končal študij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu z magisterijem iz jazz saksofona. Kot štipendist Ministrstva za kulturo v Avstriji je študiral tudi na Sibelius Akademiji v Helsinkih. Od leta 2005 živi in ustvarja v Sloveniji in je redno zaposlen v Big Bandu RTV Slovenije. Vodi svojo zasedbo “Adam Klemm band”, ki odlično povezuje jazz stil z etno glasbenim stilom.

 

Milan Stanisavljević, rojen v Kragujevcu, se je leta 2002 vpisal na Univerzo za glasbo in odrsko umetnost v Grazu, Avstriji – smer jazzovska glasba (klavir). Po končanem magisteriju se je preselil v Ljubljano, kjer svoje znanje predaja mlajšim generacijam na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, na oddelku jazz glasbe. Vse njegove dosedanje avtorske zgoščenke so v svetu jazz glasbe prejela izvrstne kritike.

 

Goran Rukavina, umetniški vodja glasbenih večerov v Slamiču, je diplomiral na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu. Bil je dolgoletni član HGM Big Band s katerim je prepotoval večji del sveta. Sodeloval je z velikimi imeni v jazz glasbi, kot so Bobby Shew, Peter Erskin, Bob Mintzer, Randy Brecker, Deborah Brown, Boško Petrović, Stjepko Gut…Goran Rukavina je dobitnik številnih glasbenih nagrad, med njimi nagrade za najboljšega basista.

 

Gosta večera:

Mlada pevka, Maruša Kos, rojena 2001, prihaja iz Ajdovščine in že od malih nog navdušuje s svojim glasom. Svoje znanje trenutno izpopolnjuje pri Jadranki Juras.

Mladi jazz trobentač, Vid Šketa, rojen 2001, trenutno študira na Sibelius akademiji v Helsinkih. Do sedaj je igral že v raznovrstnih zasebah kot so recimo UMO Jazz Orchestra, Big Band RTV Ljubljana in P’jays ter z raznimi odličnimi glasbeniki, kot so Chuck Israels, Aaron Goldberg, Danny Grissett, Lenart Krečič, Jaka Kopač, Ratko Divjak, Jussi Lehtonen…

 

15 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233