Scroll to top

sreda, 18. marec, 2020 ob: 19.30

OXANA & La Banda


"Tango večer"


ODPOVEDANO

Oksana Pečeny – violina

Andraž Frece – harmonika

Aleksander Živko – klavir

Matic Dolenc – kitara

Marko Turšič – kontrabas

 

Zaradi preventivnih razlogov je koncert odpovedan. Nov termin koncert objavimo v kratkem.

Hvala za razumevanje.

Oxana & LaBanda je projekt vrhunske violinistke Oksane Pečeny. Od klasične glasbe se je prvič odmaknila leta 2005, ko se je pridružila kvintetu Astorpia, s katerim so igrali pretežno tango glasbo in nastopili na največjih odrih v Sloveniji in ponekod v tujini. Svojo zgodbo nadaljuje s pomlajeno ekipo profesionalnih glasbenikov, ki so si nadeli ime Oxana & LaBanda. V svojem repertoarju imajo poleg tanga tudi virtuozno violinsko etno glasbo: madžarsko, romunsko, rusko in romsko glasbo.

 

Oksana Pečeny je kot čudežni otrok začela svojo glasbeno pot v rodnem Kijevu. Kot hči dveh odličnih glasbenikov je že zgodaj izkazovala izreden talent ter ljubezen do glasbe in violine. Prvo glasbeno znanje je prejela na posebni šoli za nadarjene otroke v Kijevu. Ob razpadu Sovjetske zveze je z osmimi leti z družino prišla v Maribor, kjer je kmalu postala lokalna atrakcija. Sledile so številne najvišje nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih, ter solistični nastopi z orkestri doma in na tujem. Študij violine je z diplomo summa cum laude zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Za dosežke v času študija je prejela Prešernovo nagrado. Od leta 2013 je Oksana koncertna mojstrica SNG Maribor.

 

Andraž Frece je harmoniko študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter Visoki šoli za glasbo v Luzernu. Je nagrajenec številnih mednarodnih in državnih tekmovanj. Nastopa v okviru festivalov in koncertnih ciklov (GM oder, Festival Slowind, Donaueschingenski glasbeni dnevi in drugi). Za študijske dosežke je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana.

 

Aleksander Živko je učitelj in korepetitor na glasbeni šoli Lendava. Klavir je študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani in v Madridu. Sodeluje v raznih klasičnih, jazz in pop zasedbah, v studijskih snemanjih in kot zborovski korepetitor.

 

Matic Dolenc je učitelj kitare na GŠ »Risto Savin« Žalec. Študij klasične kitare je zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Udeležil se je mnogih državnih in mednarodnih kitarskih tekmovanj ter osvojil številne nagrade.

 

Marko Turšič je svojo glasbeno pot začel pri šestih letih, izbral je igranje klasične kitare, v najstniških letih je zaplaval v svet rock glasbe, pri 20ih letih pa je prijel za kontrabas in našel svoj inštrument. Preiskusil se je v skoraj vseh zvrsteh glasbe, od jazza do popa… igral je v orkestrih in različnih zasedbah. Veliko strast je med drugim našel v igranju argentinskega tanga. V letu 2003 je bil soustanovitelj skupine Astorpia s katero je leta 2007 pri Dallas Records izdal album Mar del Plata. Od leta 2008 je bil član mednarodne skupine El Entrerriano Quartet. Leta 2009 se je pridružil skupini QuatrPorTango s katero igra pretežno glasbo Astorja Piazzolle.Sodeloval je z mnogimi vrhunskimi glasbeniki s celega sveta in uživa na svoji glasbeni poti.

Vstopnina: 15 EUR

Rezervacija vstopnic in informacije: vstopnice@slamic.si

 

Prodaja vstopnic na dan koncerta od 19.00 – 19.30
Rdeča dvorana Slamič, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana

 

Sponzorji koncertov v kavarni Slamič:
Zlati sponzor: LUKEM d.o.o.
Sponzorji: YAMAHA d.o.o., BENTON d.o.o., M4 Music store

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233