Scroll to top

torek, 10. avgust, 2021 ob: 20.00

Oksana & LaBanda / 2.koncert cikla TANGO & SLAMIČ


" Tango večer"


"2.koncert cikla TANGO & Slamič"

Oksana Pečeny – violina

Andraž Frece – bandoneon/harmonika

Aleksander Živko – klavir

Matic Dolenc – kitara

Marko Turšič – kontrabas

Oxana & LaBanda je projekt vrhunske violinistke Oksane Pečeny, koncertne mojstrice SNG Maribor. Njena tango zgodba se je začela daljnega leta 2005, ko se je pridružila kvintetu Astorpia, s katerim so nastopili na največjih odrih v Sloveniji in ponekod v tujini. Oksana sedaj nadaljuje svojo pot v svetu tanga s pomlajeno ekipo odličnih klasičnih glasbenikov. Njihov obsežen tango repertoar je obogaten z virtuozno etno glasbo.

* * * * *

Oksana Pečeny, violina

Oksana je kot čudežni otrok začela svojo glasbeno pot v rodnem Kijevu. Kot hči dveh odličnih glasbenikov je že zgodaj izkazovala izreden talent ter ljubezen do glasbe in violine. Prvo glasbeno znanje je prejela na posebni šoli za nadarjene otroke v Kijevu. Ob razpadu Sovjetske zveze je z osmimi leti z družino prišla v Maribor, kjer je kmalu postala lokalna atrakcija. Sledile so številne najvišje nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih, ter solistični nastopi z orkestri doma in na tujem. Študij violine je z diplomo summa cum laude zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Za dosežke v času študija je prejela Prešernovo nagrado. Od leta 2013 je Oksana koncertna mojstrica SNG Maribor.

Andraž Frece, bandoneon/harmonika

Andraž je harmoniko študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter Visoki šoli za glasbo v Luzernu. Je nagrajenec številnih mednarodnih in državnih tekmovanj. Nastopa v okviru festivalov in koncertnih ciklov (GM oder, Festival Slowind, Donaueschingenski glasbeni dnevi in drugi). Za študijske dosežke je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana. Po študiju se je posvetil igranju bandoneona in vpisal na podiplomski študij iz prakse v sodobni glasbi na graški Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost.

Aleksander Živko, klavir

Aleksander je klavir študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani in na Real Conservatorio Superior de Musica v Madridu. Že od srednje šole se spogleduje tudi z jazz in zabavno glasbo. V času študija je bil član Big Banda Akademije za glasbo, s katerim so imeli turneje po državah bivše Jugoslavije in so posneli kar nekaj avdio-video projektov. Sedaj je učitelj in korepetitor na glasbeni šoli Lendava, hkrati pa aktivno deluje v raznih klasičnih, jazz in pop zasedbah. Za njim je tudi nekaj studijskih snemanj. Usmeril se je tudi v zborovsko korepetiranje.

Matic Dolenc, kitara

Matic se je s klasično kitaro spoznal na GŠ Kranj. Glasbeno pot je po 12 letih šolanja nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2018 z odliko diplomiral. V času šolanja se je udeležil mnogih državnih in mednarodnih kitarskih tekmovanj ter osvojil številne nagrade. Deluje v številnih komornih zasedbah, najbolj aktivno v duetu z violinistko Oksano Pečeny. Redno sodeluje tudi z orkestrom SNG Maribor (opere, baleti, simfonični koncerti). Največji izziv in zadovoljstvo pa mu predstavlja delo z mladimi na GŠ »Risto Savin« Žalec, kjer poučuje kitaro.

Marko Turšič, kontrabas

Marko je svojo glasbeno pot začel pri šestih letih, izbral je igranje klasične kitare. V najstniških letih je zaplaval v svet rock glasbe, pri dvajsetih letih pa je prijel za kontrabas in našel svoj inštrument. Preizkusil se je v skoraj vseh zvrsteh glasbe, od jazza do popa. Igral je v orkestrih in različnih zasedbah. Veliko strast je našel prav v igranju argentinskega tanga. V letu 2003 je bil soustanovitelj skupine Astorpia, s katero je leta 2007 pri Dallas Records izdal album Mar del Plata. Od leta 2008 je bil član mednarodne skupine El Entrerriano Quartet. Leta 2009 se je pridružil skupini QuatroPorTango, s katero igra pretežno glasbo Astorja Piazzolle. Sodeloval je z mnogimi vrhunskimi glasbeniki s celega sveta in uživa na svoji glasbeni poti.

Koncert sofinancira Mestna občina Ljubljana, MOL

 

OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC sprejemamo na:

e-mail: vstopnice@slamic.si

sms: tel. 040 828 496

Rezervirane vstopnice prevzamete na dan koncerta od 19. ure dalje pri vhodu na TERASO SLAMIČ.

 

NOVO: NAKUP VSTOPNIC možen tudi z bonom BON21. Za vse informacije glede unovčitve bona BON21, nam pišite na vstopnice@slamic.si ali pokličite na 040 828 496.

 

POVEZAVA do SPLETNEGA NAKUPA:

 

Nakup vstopnic

Vstopnina: 20 EUR

POMEMBNO OBVESTILO

Vsi koncerti na terasi Slamič bodo izvedeni z upoštevanjem navodil in priporočil s strani NIJZ, z zagotavljanjem varnega obiska za vse obiskovalce kot tudi nastopajoče.

Udeležba na koncertu je po vladnem odloku mogoča le ob izpolnitvi enega od pogojev PCT: dokazilo o negativnem testu (ki ne sme biti starejši od 48 ur), dokazilo o cepljenju proti Covid-19 ali dokazilo o prebolelosti Covid-19. Dokazil ne potrebujejo mlajši od 18 let, ki se dogodkov udeležijo z ožjimi družinskimi člani ali skrbniki.

* * * *

V PRIMERU DEŽJA, BO KONCERT PRESTAVLJEN NA NOVI TERMIN!

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233