Scroll to top

petek, 31. december, 2021 ob: 20.00 | sobota, 1. januar, 2022 ob: 20.00 | nedelja, 2. januar, 2022 ob: 20.00

META FAJDIGA – SPLETNI KONCERT


6. KONCERT CIKLA "LEPO SE JE VRNITI DOMOV"


SPLETNI DOSTOP NI ČASOVNO OMEJEN

Meta Fajdiga – klavir

Spoštovani,

žal zaradi veljevnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19, ne smemo izvesti koncert pred občinstvom. Zato vas prav lepo vabimo, da si ga ogledate na našem spletnem kanalu.

V prihajajočem letu vam želimo veliko zdravja in srčno upamo, da se bomo kmalu videli v živo na koncertnih večerih v kavarni Slamič.

SREČNO in VESELO 2022!

***

Meta Fajdiga je študirala klavir v razredu svetovno priznanega pianista in pedagoga Konstantina Scherbakova. Na Visoki šoli za umetnost v Zürichu je  po dveh opravljenih magisterijih zaključila še specializacijo iz klavirja. Lansko leto je klavirsko znanje poglablja v okviru šole »Talent Music Master Courses« v Brescii, v Italiji.

Prvo glasbeno znanje je Meta Fajdiga prejela od prof. Helene Plesničar, temu pa je sledila diploma na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu red. prof. Tatjane Ognjanovič. Svoje glasbeno znanje je dodatno izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pri pianistih I. Lazku, K. Scherbakovu, O. Kernu, Z. Kocsisu, S. Kovacevichu in P. Baduri-Skodi.

Leta 2016 je Meta Fajdiga postala solistka fundacije Orpheum Stiftung, ki mlade glasbenike povezuje z mednarodno priznanimi umetniki in orkestri in jim tako pomaga k večji mednarodni uveljavljenosti. Tako je Meta Fajdiga med drugim nastopila na festivalu Arosa Musik Festival skupaj s švicarskim pianistom Oliverjem Schnyderjem in izvedla Schubertovo Fantazijo za klavir štiriročno. Prav tako je v okviru iste fundacije leta 2016 nastopila na podelitvi nagrad »Awards Night« Züriškega filmskega festivala.

Meta Fajdiga ima za sabo vrsto koncertov na odrih po Sloveniji, Italiji, Slovaški, Franciji in Švici. S simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo Ljubljana je dvakrat izvedla Lisztov Totentanz za klavir in orkester, za kar je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Kot solistka je nastopila tudi skupaj s  Salonskim orkestrom St. Moritz, Simfoničnim orkestrom Alumni, Filharmoničnim orkestrom iz Jene, Simfoničnim orkestrom Mitteleuropa in Orkestrom Slovenske filharmonije.

Mlada pianistka je večkratna zmagovalka državnega tekmovanja TEMSIG (2004, 2010, 2013) in mednarodnih tekmovanjih (Nikolai Rubinstein, Pariz, 2002, Aleksander Skrjabin, Pariz, 2010, Maria Yudina, Sankt Peterburg, 2011). Leta 2011 je prejela štipendijo Yamaha Music Foundation of Europe ter postala dobitnica posebne nagrade na mednarodnem tekmovanju Euroregione 2011 v Vidmu. Avgusta 2012 je na tekmovanju, ki je potekalo v okviru Mednarodne glasbene akademije v Flainu (Francija), prejela nagrado občinstva. V letu 2015 je nagradam dodala še 2. nagrado na tekmovanju Hug-Duttweiler (Zürich) in 1. nagrado na tekmovanju, ki ga organizira Marguerite Meister Stiftung (Zürich).

Meto Fajdiga so na študijski poti podprle različne fundacije, med drugim tudi  podjetje Krka in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Od leta 2020 ponovno živi in ustvarja v Sloveniji.

 

KONCERT SOFINANCIRA MINISTRSTVO ZA KULTURO RS

 

OGLED KONCERT:

 

KLIKNITE

 

 

 

BREZPLAČNO

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233