Scroll to top

sreda, 23. oktober, 2019 ob: 20.00

MARIJAN PETAN & Goran Rukavina kvartet


"Kešparti"


Marijan Petan – vokal

Miha Meglič – kitara

Andraž Mazi – kitara

Goran Rukavina – bas kitara

Žiga Kožar – bobni

Marijan Petan se je po dolgoletni uspešni karieri kot ustanovni član, basist, skupine New Swing Quartet ter nastopih s soprogo Majdo Petan, odločil, da se predstavi tudi kot basist – solist .

Posvetil se je raziskovanju moči in vpliva glasbe legendarne ameriške ikone pevca Johny Casha, ki se je s svojimi izvedbami country in gospel glasbe nesmrtno zapisal v  zgodovino ameriške popularne  glasbe.

Za koncert z naslovom KEŠPARTI je izbral nekaj najbolj poznanih Cashovih uspešnic, »I walk the line, Folsom prison blues in Ring of fire«, dodal pa še več manj znanih njegovih avtorskih skladb, ki razkrivajo Cashovo življenje in njegov odnos do vloge pevca v glasbi, kot so »Spiritual, Unchained, Rowboat in Southern accent«.

Pri izboru skladb je pomembno sodeloval tudi  glasbenik, pesnik in pisatelj Matej Krajnc, ki je izdal knjigo Johnny Cash, glasbeno in filmsko popotovanje.

Ob spremljavi Goran Rukavina kvarteta nas bo Marijan Petan popeljal v nostalgične čase sredine 20. stoletja.

Vstopnina: 15 EUR

Rezervacija vstopnic oz.miz: vstopnice@slamic.si

 

Prodaja vstopnic na dan koncerta od 19.30 -20.00
Rdeča dvorana Slamič, Kersnikova ul.1, 1000 Ljubljana

 

Sponzorji koncertov v kavarni Slamič:
Zlati sponzor: LUKEM d.o.o.
Sponzorji: YAMAHA d.o.o., BENTON d.o.o., M4 Music store

 

 

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233