Scroll to top

sreda, 10. maj, 2023 ob: 19.30

MANCA UDOVIČ – ROMANCA


"Jazz pop večer"


Uroš Buh – vokal

Jan Gregorka – bas

Gašper Peršl – bobni

Rok Nemanič – trobenta

Manca Udovič – klavir

 

Gostja večera: Manca Fekonja

 

Zasedbo Romanca vodi slovenska pianistka Manca Udovič. Avtorski prvenec z naslovom Počasi in previdno je zasedba izdala leta 2019 in se v sklopu promocijske turneje predstavila na odrih po Sloveniji. Zasedba uveljavljenih glasbenikov navdušuje tako z jazzovskimi baladami kot s pop koračnicami in funky ritmi.

Po navdušenju v polnem klubu Cankarjevega doma marca letos, se bo Manca s svojo zasedbo prvič predstavila v Slamiču. Koncert bo, kot po navadi, otvorila s klavirskim solo uvodom. Poleg Mančinih avtorskih skladb bodo na koncertu zvenele tudi skladbe Uroša Buha in Roka Nemaniča.

»Počasi in previdno je plošča dvojnosti, je album razlik in izdelek celote, ki je vzklila iz (individualne) želje. V času, ko je previdneje (in bolj uspešno) izdajati single, bi tudi Manca Udovič z Romanco lahko izbrala lažjo pot. Ni je. Izbrala je klasično. Težjo. Lepšo.« (Jaša
Lorenčič, novinar)

»Zdi se, da je avtorica združila najboljše iz vseh žanrov, in prav zato je Počasi in previdno – prej kot končni – zelo zanimiv avtorski izdelek. Navsezadnje bi z izdanimi skladbami lahko vrnila stari sijaj festivalom, /…/ kar pa je vse prej kot majhen prispevek k slovenski glasbeni ustvarjalnosti tega časa.« (Nina Novak, kritičarka in književnica)

O MANCI UDOVIČ:
Manca Udovič je pianistka, ki se je po magisteriju na zagrebški akademiji za glasbo posvetila umetniškemu ustvarjanju in pedagoškemu delu. Zadnja leta ustvarja avtorske skladbe, piše glasbo za film in sklada spremljave poeziji. Je prejemnica številnih priznanj doma in v tujini. Glasbo razume kot harmonično celoto, ki nudi pestre različnosti in je ni mogoče ukalupiti v
žanrski okvir. S črnobelimi tipkami izvirno pripoveduje in prepleta različne glasbene stile.

O PLOŠČI:
Plošča z naslovom Počasi in previdno je nastala v družbi uveljavljenih slovenskih glasbenikov in hrvaške glasbene zvezde Nine Kraljić. Tehnično podporo je izvedel producent Rok Lopatič, mastering pa Peter Beckmann. Avtorski prvenec Mance Udovič nudi devet skladb, ki so žanrsko in vsebinsko raznolike. Plošča je izšla v samozaložbi, oktobra 2019.

Koncert je del cikla “Džez me up”, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta med 19:00 – 19:30 v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233