Scroll to top

sreda, 31. avgust, 2022 ob: 19.30

LANA PETROVIČ & Slamič Petit Big band


"Evergreen jazz večer"


Cikel koncertov "DŽEZ ME UP"

Lana Petrovič – vokal

Jaka Kopač – saksofon

Tim Jerman – saksofon

Antonio Geček – trobenta

Zvonimir Bajević – trobenta

Mario Ferketin – pozavna

Davor Herceg – klavir

Miha Meglič – kitara

Goran Rukavina – kontrabas

Žiga Kožar  – bobni

Ponovno je čas, da na Terasi Slamič zazveni hišni big band, ki smo ga poimenovali “Slamič PETIT Big Band”.

Idejni vodja projekta je Goran Rukavina, umetniški vodja ter gonilna sila glasbenih večerov v Slamiču. K sodelovanju je povabil svoje glasbene prijatelji, ki trenutno krojijo sam vrh mlajše generacije jazz glasbenikov in so člani različnih big bandov v Sloveniji in na Hrvaškem.

20 letna vokalistka, pianistka in glasbena ustvarjalka Lana Petrovič je klasično izobražena glasbenica, ki se v zadnjih letih posveča predvsem vokalnemu jazzu, soulu in avtorski glasbi. Vokalno se izpopolnjevala  pod mentorstvom Jadranke Juras, Emilie Martensson, Nine Strnad in Ines Reigner, zdaj pa svoje izobrazevanje nadaljuje na Conservatorium Van Amsterdam na vokalnem jazz oddelku..

Njeno čisto, doživeto in osebno interpretacijo so kmalu opazili in podprli nekateri izjemni glasbenikim kot so:  Georgie Fame, David Gazarov in Joshua Alamu, ki ji pomagajo pri njenem razvoju. Nastopala in snemala je z Rokom Zlokarjem, s Tobijo Hudnikom, Primožem Grašičem, Mattom Robinsonom, Davidom Gazarovom, Georgijem Fameom, Jadranko Juras, Nino Badric, Emilio Martensson, Marino Martensson in drugimi.

Poleg poustvarjanja različnih standardov in kantavtorskih pesmi, pa tudi sama piše in komponira glasbo ter jo pogosto izvaja na svojih nastopih. Z njo si je prislužila povabilo na koncert v radijski oddaji Jazz v Hendrixu, odprla je Jazz festival v Ankaranu, prejsnje poletje pa je na povabilo odigrala štiri koncerte na festivalu glasbe in poezije v Pragi. Pred kratkim je odigrala niz nastopov na nizozemskem, med drugimi popularnimi jazz klubi je nastopila tudi v kultnem jazz klubu Bimhuis.

 

Koncert sofinancira Ministrstvo za kulturo RS

 

 

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233