Scroll to top

sreda, 18. oktober, 2023 ob: 19.30

LANA JANJANIN & SLAMIČ ALL STARS


"Jazz, soul, r&b večer"


Lana Janjanin – vokal, klavir

SLAMIČ ALL STARS:

Goran Rukavina – kontrabas, el.bas

Tomaž Gajšt – trobenta

Janko Novoselič – bobni

Godalni kvartet:

Mojca Rukavina – violina

Mojca Fortin – violina

Gea Pantner Volfand – viola

Maruša Bogataj – violončelo

29-letna skladateljica, kantavtorica in pianistka Lana Janjanin se je rodila v glasbeni družini v Zagrebu na Hrvaškem. Glasba ji je bila položena v zibelko in tako je pri 4 letih začela igrati klavir. Pri 18 letih se je kot najmlajša v svojem razredu vpisala na študij klasične kompozicije na prestižni »Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti« na Dunaju v Avstriji. Diplomirala je iz medijske kompozicije, pri 23 letih pa magistrirala z odliko.

Poleg Lanine klasične izobrazbe je razvila močno strast do jazza, soul/R&B in pop glasbe. Njeno raziskovanje teh žanrov, v katerih je samouk, je skozi leta močno vplivalo na njeno delo. Začela je pisati svoje pesmi in jih izvajati na klavirju, kar je kasneje pripeljalo do oblikovanja lastnih ansamblov in sodelovanja z velikimi bendi.

Skozi svojo glasbeno kariero je redno skladala in nastopala z Jazz orkestrom Hrvaške radiotelevizije HRT. Sodelovanje je leta 2018 kronalo z izidom “Miracles” – dvojnega albuma, za katerega sta Lana in njena kolegica skladateljica Dina Rizvić komponirali, aranžirali, zapeli in odigrali svoj opus za jazz orkester.

Poleg tega CD-ja je Lana konec leta 2018 izdala “A Minute of Love” – še en album njene avtorske glasbe, posnet z lastno zasedbo.
Leta 2019 je bila Lana nominirana za prestižno hrvaško diskografsko nagrado Porin v kategoriji najboljši novi izvajalec.

Pevki Lani Janjanin se bo tokrat na odru Rdeče dvorane Slamič pridružila 7 članska spremljevalna zasedba pod vodstvom Gorana in Mojce Rukavina, umetniških vodij glasbenih večerov v kavarni Slamič.

Vstopnina: 20 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC ali SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

  • REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta med 19:00 – 19:30 v kavarni Slamič.

  • NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

 

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233