Scroll to top

petek, 12. april, 2024 ob: 19.00

KONCERTNA VEČERJA / LANA JANJANIN & GORAN RUKAVINA


"4 hodna večerja + butični koncert"


Lana Janjanin – klavir, vokal

Goran Rukavina – kontrabas, vokal

Adam Klemm – saksofon

V intimni atmosferi Rdeče dvorane Slamič bomo ponovno uživali v okusni 4-hodni večerji, po večerji sledi butični koncert izjemne glasbenice, pevke in pianiste Lane Janjanin v družbi vsestranskega glasbenika Gorana Rukavina in saksofonista Adama Klemma.

Vzemite si čas zase in se dovolite preživeti petkov aprilski večer malo drugače. Večer, ko se bomo ponovno dotaknili kančka nebes.

Prisrčno vabljeni!

***

Skladateljica, kantavtorica in pianistka Lana Janjanin se je rodila v glasbeni družini v Zagrebu na Hrvaškem. Glasba ji je bila položena v zibelko in tako je pri 4 letih začela igrati klavir. Pri 18 letih se je kot najmlajša v svojem razredu vpisala na študij klasične kompozicije na prestižni »Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti« na Dunaju v Avstriji. Diplomirala je iz medijske kompozicije, pri 23 letih pa magistrirala z odliko.

Poleg Lanine klasične izobrazbe je razvila močno strast do jazza, soul/R&B in pop glasbe. Njeno raziskovanje teh žanrov, v katerih je samouk, je skozi leta močno vplivalo na njeno delo. Začela je pisati svoje pesmi in jih izvajati na klavirju, kar je kasneje pripeljalo do oblikovanja lastnih ansamblov in sodelovanja z velikimi bendi.

Skozi svojo glasbeno kariero je redno skladala in nastopala z Jazz orkestrom Hrvaške radiotelevizije HRT. Sodelovanje je leta 2018 kronalo z izidom “Miracles” – dvojnega albuma, za katerega sta Lana in njena kolegica skladateljica Dina Rizvić komponirali, aranžirali, zapeli in odigrali svoj opus za jazz orkester.

Poleg tega CD-ja je Lana konec leta 2018 izdala “A Minute of Love” – še en album njene avtorske glasbe, posnet z lastno zasedbo.
Leta 2019 je bila Lana nominirana za prestižno hrvaško diskografsko nagrado Porin v kategoriji najboljši novi izvajalec.

 

Cena paketa po osebi: 65 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA MEST in PREDHODNO PLAČILO!

  • REZERVACIJE MEST: vstopnice@slamic.si
  • NAKUP in plačilo je možno vsak delovnik v Kavarni Slamič ali preko TRR

 

Brezplačna odpoved rezervacije je možna do 48 ur pred samim začetkom dogodka.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233