Scroll to top

sreda, 20. julij, 2022 ob: 19.30

JAN KUS & SLAVO RICAN ASSEMBLY feat. VESNA PISAROVIĆ


"Etno večer" / Cikel koncertov "Džez me up"


Jan Kus (Slovenija) – skladatelj/aranžer, tenor saksofon, sopran saksofon

Gabriel Vicéns (Portoriko) – električna kitara

Arsenije Krstić (Slovenija/Srbija) – klavir, klaviature

Dan Martínez (Portoriko) – električni bas, akustični bas

Fernando García (Portoriko) – tolkala

Jean John (Slovenija) – bobni

 

Glasbena gostja: Vesna Pisarović (HR) – vokal

Po toplem sprejemu njegovega prvenca, Faith, tako s strani glasbenih kritikov kot poslušalstva, se eklektični newyorški, v Sloveniji rojeni saksofonist, skladatelj, tekstopisec in producent Jan Kus, podaja v nove glasbene dogodivščine in se pomika naprej v smeri, ki ga spontano privlači že zadnjih nekaj let.
Njegov mednarodno priznani projekt, Slavo Rican Assembly, združuje njegove izkušnje z newyorške Latin Jazz scene – kjer je Jan aktiven kot član dveh vrhunskih zasedb, Fernando García Band (eden najboljših albumov leta 2018 po izboru revije Downbeat) in pa César Orozco Kamarata Jazz (2 Latin Grammy nominaciji) – z njegovimi južnoslovanskimi koreninami ter izkušnjami odraščanja v Sloveniji in v Sarajevu.
Ideja, ki se je najprej začela kot šala o tem, da je Jan postal “Portoričan preko osmoze” in da je basist Dan Martínez postal “Slovan preko osmoze”, zaradi ekipe glasbenikov, s katero sta redno igrala in se družila, je z leti številnih nastopov in večkratnih turnej po Portoriku in Sloveniji rasla in rasla ter se končno razvila v ta popolni glasbeni recept za edinstveno in sila karizmatično zlitino glasbenih nasprotij. 
Ta delikatna formula po Janovem mnenju deluje zaradi “intenzivnosti ritmov, spiritualne glasbene globine in čustvenega naboj melodij, ki si jih delita obe glasbeni tradiciji”.  
Trenutni člani skupine – združujejo melanholične napeve jugovzhodne Evrope z udarnimi ritmi Karibov in jih sintetizirajo v še nikoli slišano, energično ter emotivno nabito glasbeno eksplozijo.
  
Skupina želi s svojim medkulturnim zvokom pokazati na univerzalnost človeškega življenja onkraj nacionalnih, političnih in kulturnih meja ter s tem osvetliti možnost ustvarjanja novih »plemenskih« povezav, ki pa tokrat ne temeljijo na krvnem, temveč prej na duhovnem sorodstvu. S svojim delovanjem želijo apelirati na človeško sposobnost povezovanja z vsemi vrstami ljudi na načine, ki niso ekskluzivni, temveč ekspanzivni.

Zasedbi se bo na poletni evropski turneji prvič pridružila slovita hrvaška vokalistka, Vesna Pisarović! Vesna in Jan sta se spoznala na študiju jazz glasbe v Hagu na Nizozemskem, kamor je Vesno odpeljala njena takrat sveže odkrita ljubezen do jazza ter improvizirane in etno glasbe. Priznana pop vokalistka svojo ljubezen do bolj kreativnih glasbenih zvrsti aktivno razvija že več kot 10 let, njen zadnji album z naslovom Petit Standard pa je izšel leta 2019 na nemški založbi Jazzwerkstatt.

Koncert sofinancira Ministrstvo za kulturo RS

 

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233