Scroll to top

sreda, 17. maj, 2023 ob: 19.30

GÜNTHER BRÜCK – ENTRE AMIGOS kvintet


"Latino jazz večer"


Günther Brück (Nemčija) – klavir
Alejandra Torres (Kolumbija) – violina
Kajetan Kamenjasevic (BIH) – bas
Roberto Quintero (Venezuela) – tolkala
Victor Fuentes (Kuba) – tolkala

 

Gost večera: Matej Leskovar – pozavna (SLO)

Günther Brück predstavlja svoj najnovejši latino jazz glasbeni projekt z naslovom “Entre Amigos”. To je čudovito glasbeno potovanje skozi različne vesele latino jazz glasbene zvrsti.

Mednarodni kvintet prepleta slogovne meje s samo sestavo zasedbe ter uporabo sodobnih jazzovskih harmonij, melanholične in strastne melodike, ki temeljijo afro-karibskih ritmih.

V Slamiču bomo imeli izjemno priliko slišati zasedbo v polni sestavi z velikimi imeni. Svetovno priznani tolkalist Roberto Quintero, si je s svojo zvestoba in predanostjo do afrokaribske dediščine prislužil več kot 20 GRAMMY nagrad. V živo bomo lahko prisluhnili tudi virtuozinji na violini Alejandri Torres, ki je bila več kot 10 let članica znamenitih Dunajskih filharmonikov.

Na koncertu v Slamiču se bo zasedbi kot gost pridružil mladi pozavnist Matej Leskovar.

Pianist in skladatelj Günther Brück je rojen v Aachenu v Nemčiji. Je eden redkih evropskih glasbenikov, katerega zasedbe in skladbe najdete na različnih mednarodnih CD kompilacijah. Njegove skladbe redno oddajajo radijske postaje po Evropi, Združenih državah Amerike in Latinski Ameriki.
Razvil je glasbeno pot, ki je zakoreninjena tako v jazzu kot v afrokubanski, karibski tradiciji in mu omogoča, da se giblje samozavestno med dvema žanroma.

Po zaključku študija jazz klavirja se je preselil na Kubo, kjer je sestavil svojo prvo salsa zasedbo “Sin Fronteras”. Kasneje se je pridružil tudi vsem dobro znani hrvaški skupini “CUBISMO”.

Trenutno živi v Avstriji in poučuje jazz klavir in vodi latin program na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.

 

Ne zamudite res vrhunskega latino jazz večera!

 

Koncert je del cikla “DŽEZ ME UP”, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta med 19:00 – 19:30 v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233