Scroll to top

četrtek, 19. avgust, 2021 ob: 20.00

GORAN RUKAVINA trio feat. JAKA ARH / “2.koncert cikla LEPO SE JE VRNITI DOMOV”


Jazz večer


ODPOVEDANO

Goran Rukavina – vokal, kontrabas

Gregor Ftičar – klavir

Žiga Kožar – bobni

Jaka Arh – saksofon

Na koncertu se bo občinstvu v Slamiču prvič predstavil mladi saksofonist Jaka Arh, ki trenutno študira in ustvarja v Baslu. Na sporedu bodo izbrani jazz standardi v prefinjeni izvedbi jazz tria s solistom.

 

Goran Rukavina, umetniški vodja glasbenih večerov v Slamiču, je diplomiral na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu. Bil je dolgoletni član HGM Big Band s katerim je prepotoval večji del sveta. Sodeloval je z velikimi imeni v jazz glasbi, kot so Bobby Shew, Peter Erskin, Bob Mintzer, Randy Brecker, Deborah Brown, Boško Petrović, Stjepko Gut…Goran Rukavina je dobitnik številnih glasbenih nagrad, med njimi nagrade za najboljšega basista.

Gregor Ftičar je mojster črno-belih tipk in lirični umetnik pianističnega skladanja, je pa tudi spreten in zelo iskan aranžer. Leta 2011 je magistriral na oddelku za jazz-klavir v razredu prof. Olafa Polziehna na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Spoštuje pianistično tradicijo in se oplaja v njej. Je letnik 1980, rojen v Kamniku. Sodeloval je z mnogimi priznanimi slovenskimi in tujimi vokalist, pa tudi z večino najpomembnejših domačih jazzovskih instrumentalistov, kot veliki jazz imeni po Svetu.

Žiga Kožar, eden najbolj cenjenih in vsestranskih bobnarjev v Sloveniji in širše. Nastopa  z raznimi vrhunskimi zasedbami v Sloveniji in tujini.

Jaka Arh je saksofonist in komponist, ki se je po končanem študiju v Gradcu septembra lani preselil v švicarski Basel, kjer nadaljuje s svojim podiplomskim študijem. Tokrat se bo prvič predstavil občinstvu v Slamiču.

 

Koncert sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

 

NOVO: NAKUP VSTOPNIC možen tudi z bonom BON21. Za vse informacije glede unovčitve bona BON21, nam pišite na vstopnice@slamic.si ali pokličite na 040 828 496.

 

OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC sprejemamo na:

e-mail: vstopnice@slamic.si

sms: tel. 040 828 496

Rezervirane vstopnice prevzamete na dan koncerta od 19. ure dalje pri vhodu na TERASO SLAMIČ.

 

NAKUP DVODNEVNE VSTOPNICE:

Privoščite si dva koncertna večera na Terasi Slamič. Z nakupom paketa vam podarimo 15% popust. Vstopnica velja le za koncertna večera:

– MARKO HATLAK »KAPOBANDA«, 18.8.2021, ob 20.00

– GORAN RUKAVINA trio feat. JAKA ARH, 19.8.2021, ob 20.00

 

SPLETNI NAKUP:

 

Nakup vstopnic

 

Vstopnina: 20 EUR

POMEMBNO OBVESTILO

Vsi koncerti na terasi Slamič bodo izvedeni z upoštevanjem navodil in priporočil s strani NIJZ, z zagotavljanjem varnega obiska za vse obiskovalce kot tudi nastopajoče.

Udeležba na koncertu je po vladnem odloku mogoča le ob izpolnitvi enega od pogojev PCT: dokazilo o negativnem testu (ki ne sme biti starejši od 48 ur), dokazilo o cepljenju proti Covid-19 ali dokazilo o prebolelosti Covid-19. Dokazil ne potrebujejo mlajši od 18 let, ki se dogodkov udeležijo z ožjimi družinskimi člani ali skrbniki.

* * * *

V PRIMERU DEŽJA, BO KONCERT PRESTAVLJEN NA NOVI TERMIN!

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233