Scroll to top

sreda, 23. marec, 2022 ob: 19.30

GORAN BOJČEVSKI & Acoustic Ethno Concertante


Etno večer


Goran Bojčevski – klarinet, piščali

Andraž Frece – harmonika

Matic Dolenc – kitara

Jaka Krušič – kontrabas

Na oder Rdeče dvorane Slamič se vrača virtuozni glasbenik, klarinetist Goran Bojčevski. Zasedba izvaja predvsem glasbo sveta, avtorske kompozicije, klezmer, tango nuevo, ki pa so posebni zaradi edinstvenih aranžmajev Bojčevskega – znašle so se v etno-jazz preobleki – t.i.. Balkan Nuevo.

Glasbeniki nedvomno vsak na svojem področju predstavljajo vrh dovršenosti, ko pa se posamezne energije zlijejo v eno samo, dobimo eno čisto posebno Zgodbo. Zgodbo, ki dokazuje, da je prepletanje raznih glasbenih zvrsti ne zgolj mogoče, ampak čarobno.

Vabljeni na večer poln dobre energije in odlične glasbe!

***

Goran Bojčevski je magisterij iz klarineta končal na slovitem salzburškem Mozarteumu z najvišjo oceno cul laude v razredu svetovno znanega prof. Aloisa Brandhoferja. Kritiki ga uvrščajo med najboljše klarinetiste sveta. Je tudi skladatelj, glasbo ustvarja za filme, reklame, balet, napisal pa je tudi celovečerno suito Balkanski portreti in jo v sodelovanju z simfoničnim orkestrom RTV Slovenija tudi posnel. V posebno čast si šteje, da njegove skladbe izvajajo na različnih univerzah po svetu, še posebej na salzburškem Mozarteumu. Je utemeljitelj novega glasbenega sloga balkan nuevo, ki se opira na njegove balkanske korenine in jih posodablja z elementi klasične in tango glasbe. Njegove skladbe izvajajo v Evropi, ZDA, Aziji.
Je tudi prejemnik bronastega grba MOC za izjemne dosežke za leto 2018. Istega leta je razprodal vse koncerte po Evropi, napolnil Gallusovo dvorano, z več kot uspešnim baletom Derviš i smrt pa napolnil dvorano Lisinski v Zagrebu.

Andraž Frece je študiral harmoniko na Akademiji za glasbo v Ljubljani (Luka Juhart) in na Visoki šoli za glasbo Luzern, trenutno pa obiskuje Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (Krassimir Sterev). Tekom študija se je redno udeleževal državnih in mednarodnih tekmovanj in posegal po najvišjih mestih. Sodeloval je z različnimi organizacijami, v sklopu raznih koncertnih ciklov in festivalov kot so Glasbena mladina Slovenija, GML, zavod Sploh, na  Svetovnih glasbenih dnevih, Slowindovi pomladi, Nei Suoni dei Luoghi in Donaueschingenskih glasbenih dnevih. Sodeluje tudi z različnimi zasedbami in orkestri, kot so Klangforum Wien, Bühne Baden, SNG Opera in Balet Ljubljana, Celjski godalni orkester, … Za svoje študijske dosežke je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Trenutno je prejemnik štipendije Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

Matic Dolenc se je s kitaro spoznal na GŠ Kranj, kjer se je pod mentorstvom prof. Nataše Bogataj šolal 12 let. Glasbeno pot je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Andreju Grafenauerju. Leta 2018 je z odliko diplomiral. Udeležil se je mnogih državnih in mednarodnih kitarskih tekmovanj ter osvojil številne nagrade. Deluje v raznih komornih zasedbah, najbolj aktivno v duetu z violinistko Oksano Pečeny. Je soustanovitelj skupine Oxana & LaBanda / Corazon de Tango, ki izvaja tradicionalni tango in etno glasbo.

Jaka Krušič igra bas kitaro in kontrabas. Deluje v mnogo skupinah, sestavih in projektih (Funk Fact, Vudlenderji, Nipke and the Nipples, Tomaž Hostnik), kjer preigrava veliko žanrov. Jaka trenutno študira kontrabas na jazz oddelku na Gustav Mahler Privatuniversität für Musik v Klagenfurtu, v Avstriji.

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233