Scroll to top

sreda, 17. avgust, 2022 ob: 19.30

DITKA & BAND


Koncert ob predstavitvi novega albuma "MED NAMA JE ANGEL"


DITKA – vokal, akustična kitara

Gorazd Čepin – klaviature, spremljevalni vokal

Jan Lužnik – kitara, spremljevalni vokal

Ilj Pušnik – kontrabas

Danijel Hartman – tolkala

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke.

Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med leti 2013 in 2019 izdala tri albume z uglasbeno poezijo, katerih rdeča nit je ljubezen in beseda »ne« v njihovem naslovu (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Ne bodi, kar nisi), ki na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov.

To poletje Ditka predstavila svoj 4. album z naslovom »Med nama je angel«, ki na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu bo tako prevladovala ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružile pa se ji bodo ljubezenski poeziji Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha.

Ditkina glasbena zgodba poleg uglasbene poezije vključuje tudi njene avtorske, predvsem mednarodno nagrajene, pesmi v angleškem jeziku. Med drugimi velja omeniti zmago na največjem mednarodnem festivalu za kantavtorje v Bolgariji leta 2019, finale na skladateljskem tekmovanju UK Songwriting Contest v Londonu in sodelovanje z britanskim producentom Stuartom Eppsom, ki je deloval z imeni kot so Elton John, Robbie Williams in drugi.

Koncert bo kombinacija uglasbene poezije s poudarkom na svežih uglasbitvah z najnovejšega albuma v kombinaciji z Ditkinimi avtorskimi skladbami v angleškem jeziku.

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233