Scroll to top

sreda, 25. oktober, 2023 ob: 19.30

CAMINOIGRA


"Imaginarna etno glasba"


Jan Tomšič – glas, kitare, flavta, razna zvočila

Boštjan Gombač – klarinet, piščali, razna zvočila, glas

Blaž Celarec – bobni, tolkala, glas

Žiga Golob – kontrabas

Skupino Caminoigra je leta 2000 ustanovil Jan Tomšič, ko je ob svoji vrnitvi v Slovenijo iskal glasbenike, s katerimi bi redno ustvarjal. Kaj kmalu se je zasedba ustalila v kombinaciji dotičnih štirih duš in pričujočega imena.

Sledili so nastopi po Sloveniji ter trije albumi (Ishuan, Kuhna/Goga, 2001; A New Child, Kuhna/Goga, 2003; Yanu, Kuhna/Goga, 2006), sčasoma pa tudi spremembe v zasedbi, ki je nato nekje okoli leta 2008 prenehala z delovanjem, leta 2020 se je izkazalo, da le začasno. Za še nekaj krajših premorov, ki so sledili obuditvenemu koncertu izvirne zasedbe v Mariboru, pa je v glavnem  poskrbelo javnozdravstveno stanje.

Jan Tomšič, kot osrednja figura zasedbe, je izvrsten, strasten vokalist, kitarist in flavtist. Prispeva bogate glasbene in življenjske izkušnje pridobljene na obsežnih potovanjih po svetu (Evropa, Severna Amerika, Mehika, Centralna Azija, Indija, Japonska), je avtor tako vseh skladb kot tudi svojega lastnega jezika v katerem poje večino pesmi – ta je eden prepoznavnih znakov skupine Caminoigra.

 

Famozni multiinštrumentalist ter skladatelj Boštjan Gombač pravi, da mu je pri njegovem ustvarjanju navdih in vodilo sam zvok. Zatorej ne preseneča, da ga najpogosteje – in Caminoigra ni pri tem nikakršna izjema – občudujemo pri igranju na več kot eno glasbilo. Njegov nabor inštrumentov je brezdanji, kar je še posebej dobrodošlo pri zasedbi kot je Caminoigra, ki se ne pusti ne žanrsko ne zvočno-geografsko opredeliti, oziroma omejiti.

 

Tolkalec, bobnar, skladatelj in producent zvočne podobe skupine Caminoigra Blaž Celarec, se prav tako že od nekdaj navdihuje pri različnih ritmično zanimivih svetovnih kulturah (Latinska Amerika, Afrika, Indija). S pisanim naborom tolkal in ritmov daje skupini prepoznavno barvo in poslušalcem na svojevrsten način približa »glasbo sveta«.

 

Kontrabasist Žiga Golob spodbuja k ritmično-melodičnemu raziskovanju in drznosti ter hkrati predstavlja čvrsto sidro v živahnem prepletanju idej te četverice.

 

V muziciranju Caminoigre sicer prepoznamo prvine flamenka, indijskih rag, jazza, brazilske popularne glasbe, arabskih maqamov itn. vendar nikoli ne gre za naštevanje in preigravanje raznih slogov oziroma tradicij. Raznoteri vplivi so spoštljivo sprejeti, temeljito prežvečeni in neobremenjeno (ne)upoštevani. Skupaj z osebnimi izrazi posameznih članov ter skupinsko vizijo, so končno reinkarnirani kot… no, Caminoigra.

 

Glasbenike, ki sestavljajo skupino Caminoigra, odlikujejo inventivnost, iskrivost ter senzibilnost in muzikalna povezanost, ki se še posebej lepo pokažejo v skupinskih improvizacijah brez v naprej zadanih tem, ki so še ena posebnost tega kvarteta.

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC ali SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

  • REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta med 19:00 – 19:30 v kavarni Slamič.

  • NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233