Scroll to top

sreda, 28. februar, 2024 ob: 19.30

Café NOISETTE


"Večer šansonov"


Kaya Tokuhisa – vokal

Rok Lopatič – klavir

Žiga Vehovec – harmonika

 

Koncert je RAZPRODAN!

Café noisette sestavljajo vokalistka Kaya Tokuhisa, pianist Rok Lopatič in harmonikar Žiga Vehovec, vsi trije člani delujejo v različnih glasbenih okoljih, druži pa jih ljubezen do igranja šansonov.

Kaya in Rok sta se spoznala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, kjer sta se pri prof. Žaretu Prinčiču urila v izvajanju francoskega šansona, Kaya kot študentka in Rok kot »hišni« korepetitor. Kayino petje odlikuje izrazna interpretacija, ki jo je izpopolnjevala na magistrskem študiju gledališkega petja. Nastali so prvi zametki ideje o koncertnih večerih šansonov; da bi obogatila zvočno podobo, sta k sodelovanju povabila še harmonikarja Žigo Vehovca. Café Noisette je tako dobil celostno podobo in leta 2018 izvedel svoj premierni koncert v sklopu festivala Poleti v NUK.

Člane glasbene skupine druži ljubezen do šansonov, ki jih interpretirajo v francoskem, slovenskem in italijanskem jeziku, sem in tja pa se podajo tudi na izlet v druge glasbene svetove. Igrajo mnoge znane napeve, ki so jih svet ponesla znana imena, kot so Édith Piaf, Juliette Gréco, Fabrizio de André in Frane Milčinski-Ježek. Poleg tega njihov repertoar zajema tudi širok nabor avtorskih skladb izpod peresa Barbare Kobal. Besedila se dotikajo najrazličnejših tem, ki jim je skupna izrazita atmosfera, ki poslušalcu naslika kontrastne podobe in v njem vzbudi barvito paleto občutkov; od melanholije somračnega jesenskega večera pa do vedrine z dežjem opranega poletnega neba. Člani glasbene skupine se med seboj muzikalno podpirajo, izobražujejo in dopolnjujejo; plod tega dela so šansoni, ki tako vsakokrat zvenijo originalno in sveže.


Pevka, režiserka in slikarka Kaya Tokuhisa se je učila klasičnega solopetja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Tatjani Vasle, izobraževala pa se je tudi na zasebnih učnih urah in mojstrskih tečajih pri priznanih pevcih in pedagogih kot so Urška Arlič Gololičič, Maria Cristina Kiehr, Ulrich Messthaler, Harry van der Kamp, Snežana Nena Brzaković, Marianna Váradi, Thomas Heyer in Edita Garčević Koželj. Šolanje je nadaljevala na študiju gledališkega petja na AGRFT, kjer se je izpopolnjevala še v žanrih, kot sta jazz in šanson. Leta 2023 je svojo diplomo iz režije nadgradila iz magisterijem iz gledališkega petja pri prof. Žarku Prinčiču in doc. Darji Švajger na AGRFT. 

Med drugim je nastopila v Slovenski Filharmoniji ob obisku njunih cesarskih visokosti princa in princese Akishino leta 2013, v solo performansu v glasbeni inštalaciji Alda Kumarja kot del razstave Fragmenti sreče v umetnosti v Mestni galeriji Ljubljana, na koncertu ob 100. obletnici smrti Clauda Debussyja v Modrem salonu Grand hotela Union in na dobrodelnem recitalu francoskih melodij v Domu glasbe v Celovcu aprila 2019.

Klaviaturist in glasbeni producent Rok Lopatič je leta 2005 diplomiral iz jazz klavirja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Graz v razredu prof. Haralda Neuwirtha. Kot dolgoletni član skupin LeeLooJamais, Laibach, Big banda KK ter številnih manjših zasedb koncertira po vsem svetu. Svoje delo širi tudi na področje gledališča – bil je korepetitor na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana ter kot glasbenik in aranžer sodeloval pri različnih glasbenih predstavah Mestnega gledališča ljubljanskega in drugih produkcij. V zadnjih letih se vse bolj posveča glasbeni produkciji, trenutno deluje kot glasbeni producent Big banda RTV Slovenija.

 

Žiga Vehovec – harmonikar in jazz pianist, je svojo glasbeno pot začel oblikovati na GŠ Moste-Polje pri profesorici Majdi Hudelja. Po devetih letih se je vpisal na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer je končal srednjo glasbeno šolo iz klasične harmonike pri profesorici Mateji Prem Kolar. V tem času se je izpopolnjeval pri svetovno priznanih harmonikarjih: Marko Hatlak, Marie-Andrée Joerger, Miljan Bjeletić, Simone Zanchini. Ker ga je improvizacija spremljala od samega začetka igranja, se je odločil za nadaljnje šolanje v jazz smeri. Trenutno obiskuje srednjo glasbeno šolo iz jazz klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri profesorju Milanu Stanisavljeviću.

Sodeloval je pri številnih projektih različnejših zvrsti. Njegov repertoar obsega: tango, jazz, klezmer, balkan, slovenska popevka, šansoni, hiphop. Je redni član pri skupinah: Café Noisette, Balkan boys, Mitić-Hitić trio, priložnostno pa sodeluje tudi pri drugih glasbenih projektih (Vazz live, Laibach: Alamut, Mini teater: predstava Judovsko življenje …).

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC ali SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

  • REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice prevzamete na dan koncerta med 19:00 – 19:30 v kavarni Slamič.

Brezplačna odpoved rezervacije možna do 24 ur pred samim začetkom dogodka.

  • NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233