Scroll to top

sreda, 6. oktober, 2021 ob: 19.30

PRIMOŽ GRAŠIČ TRIO feat. VID JAMNIK in TIJAN GRAŠIČ


Cikel koncertov "Lepo se je vrniti domov"


Primož Grašič – kitara

Vid Jamnik – vibrafon

Mario Mavrin – bas kitara

Blaž Jurjevčič – klavir

Gost večera: Tijan Grašič – bobni

Vabljeni na večer najlepših jazz standardov in izbranih skladb legendarnega Boška Petroviča!

 

Vid Jamnik je rojen leta 1993 v Slovenj Gradcu. Nižjo glasbeno šolo – smer tolkala – je končal leta 2007 na Ravnah na Koroškem pri profesorju Davorinu Jevšnikarju, dodiplomski študij pa z umetniško diplomo leta 2012 na jazz oddelku Koroškega deželnega konservatorija v Celovcu pri profesorjih Robu Bargadu in Güntherju Hofbauerju. V študijskem letu 2011/2012 je v okviru študentske izmenjave Erasmus študiral na Jazz Institutu Berlin pri profesorju Davidu Friedmanu.

Leta 2013 je kot zlati maturant zaključil srednješolsko izobraževanje na Gimnaziji Slovenj Gradec, leta 2018 pa Summa Cum Laude diplomiral kot študent dvojne študijske smeri – performance in jazz kompozicija – na Berklee College of Music v Bostonu (ZDA). Tam se je učil od velikanov jazza, kot so Terence Blanchard, George Garzone, Ed Saindon, Kenny Werner in Ralph Peterson, po prvem semestru študija prejel njihovo »The Most Active Mallet Performer Award«, in bil dve leti zapored uvrščen na zgoščenko šolske založbe Jazz Revelation Records, ki vsako leto predstavi najboljše študentske zasedbe in kompozicije; posnetek je bil uvrščen tudi na kompilacijsko zgoščenko Jazz Slovenia 2015, ki predstavlja najboljše s slovenske jazz scene. Založbo je zastopal na festivalu Umbria Jazz v Italiji, Berklee pa na turneji po Franciji, organizirani s strani šole. Leta 2014 je s svojim dolgoletnim kvartetom izdal prvenec Last Minute! pri založbi Alessa Records.

Dodatno se je izobraževal pri Gary Burtonu ter na mnogih glasbenih delavnicah, ki so jih vodili priznani glasbeniki, kot so Dave Samuels, Eric Alexander, Peter Bernstein, Lewis Nash in Nebojša Jovan Živković; kot zmagovalec mednarodnega tekmovanja mladih glasbenikov Euritmia v Italiji pa je dokazal, da mu tudi klasična glasba ni tuja. S svojo zasedbo Urgent Detergent se je leta 2015 uvrstil v finale EBU European Jazz Competition na Nizozemskem.

Kot gost je veliko nastopal s triom svojega mentorja, legendarnega hrvaškega vibrafonista Boška Petrovića, ter s številnimi priznanimi glasbeniki in zasedbami, kot so Jimmy Cobb, Georgie Fame, Jim Rotondi, Stefan Milenkovich, Simone Zanchini, David Gazarov, Gianni Basso, Dusko Goykovich, Arthur Lipner in JMI Jazz World Orchestra pod vodstvom Luisa Bonille. V zadnjih letih je trikrat koncertiral na Tajvanu z zasedbo Mizform Project, ki preigrava edinstveno mešanico tradicionalne tajvanske glasbe in jazza.

Od leta 2007 na Ravnah soorganizira tradicionalne koncerte jazza v sklopu abonmaja Jazz Ravne in Festivala slovenskega jazza. Od leta 2017 je umetniški vodja pionirskega projekta Viva Jazz Forma, ki prepleta zvoke jeklenih skulptur z instrumentalno glasbo.

Vid Jamnik je Balter Mallets Artist.

 

Primož Grašič – kitara

Roj.je leta 1968. v Kranju. Po končani srednji šoli odide v tujino na študij jazz kitare na celovški deželni konzervatorij. Takoj po zaključku študija postane član Greentown Jazz Benda, istočasno pa sodeluje s Kranjskim Dixieland.

V letih 1991–93. je član  Ugrin–Divjak kvinteta in redno sodeluje z  Big Bandom RTV Slovenije. Od 1992. je tudi  član All Stars Banda Boška Petrovića, Ansambla Ratka Divjaka, Kvarteta Dominika Krajnčana, SLO Jazz Projekta, kot studijski glasbenik pa sodeluje pri projektih zasedb kot so: New Swing Quartet, Vocal Art, Alenka Godec, Darja Svajger, Janez Bončina, Marta Zore in drugi. Leta 1998  postane član Big Banda RTV Slovenije .

Samostojno in kot član Greentown jazz banda in B.P.Club All Starsa je nastopal na jazzovskih festivalih v Ameriki, Kanadi, Nemčiji, Švici,Angliji,na Irskem,v Franciji, Italiji,na Nizozemskem…

Dvakrat je kot predstavnik Slovenije gostoval v EBU Big bandih ,in sicer 1994 v Amsterdamu ter 1997 v Ljubljani.

Igral je z mnogimi svetovno znanimi glasbeniki kot so N.H.O. Pedersen, Martin Drew, Alvin Queen, Gianni Basso, Toots Thielemans, Jimmy Woode, Clark Terry, Duško Gojković, Steve Gut, Boško Petrović, Csaba Deseo, Jeese Davis, Boby Durham, Massimo Farao, Curtis Fuller, Dado Moroni, Manfred Josel, Evald Obereitner, Tone Janša, Red Halloway, Steve Swallow, Denis McCrell, Ed Thigpen, Ray Brown, Helen Merrill, Gary Burton, Bruce Adams, Peter Mihelič, Mark Elf, Lase Lindgren, Peter Ugrin, Mornington Locjet, David Gazarov, Richard Buckley, Ratko Divjak, Lew Solloff, Alan Skidmore, Nigel Hitchcock, George Makinto, Fritz Pauer…

Kot član Big Banda RTV Slovenije je sodeloval z  različnimi dirigenti kot so: Peter Herbolzheimer, Herb Pomeroy, Jerry van Roojeen, David Devilieres, Walter Proost, Maria Schneider, Mathias Ruegg in gosti Ack van Roojeenom, Garyem Burtonom, Johnnyem Griffinom…

 

Mario Mavrin – bas kitara

Nastopal je z zagrebškimi ansambli zabavne glasbe in bil zunanji sodelovec Plesnega orkestra RTV Zagreb (pod vodstvom Miljenka Prohaske) Leta 1971je začel igrati z Boškom Petrovićem v zasedbi BP Convention. Leto kasneje postane član originalne postave zasedbe Time s katero je snemal tudi prvi album z istim naslovom. V nadaljevanju karijere je sodeloval z različnimi sestavi Boška Petrovića (kvartet BP Convention, BP Convention Big Band, BP Club All Stars, Trio Boška Petrovića), na številnih samostojnih in festivalskih nastopih ter diskografskih izdajah (“Blue Sunset”, 1975; “With Pain I Was Born”, 1977; “Stabilisation Blues”, 1982; plošče s festivala Zagreb Jazz Fair in Springtime Jazz Fever). Igral je z vodilnimi evropskimi in ameriškimi solisti kot so: Csaba Deseo, Gianni Basso, Kristian Schultze, Albert Mangelsdorff, Pete King, Georgie Fame, Art Farmer, Clark Terry, Ernie Wilkins, Sal Nistico, Lew Soloff, posebno je potrebno poudariti angžma v  triju pijanista Johna Lewisa z bobnarjem Martinom Drewom v Švici 1998. S kitaristom Damirom Dičićem je izdal LP “Out of the Past”, 1987., igral in snemal pa je tudi v zasedbi Jazzbina vibrafonista Igorja Lešnika. Hrvaška glasbena unija(HGU) mu je v letih 1997 in 1998 dodelila  nagrado Status za najboljšega basista na hrvaški jazz sceni.

 

Blaž Jurjevčič – klavir

Blaž je eden najvidnejših slovenskih jazzovskih pianistov, ki deluje kot solist in del ritem sekcije v Big Band orkestru RTVSLO.

 

Koncert sofinancira Ministrstvo za kulturo RS

 

NOVO: NAKUP VSTOPNIC možen tudi z bonom BON21. Za vse informacije glede unovčitve bona BON21, nam pišite na vstopnice@slamic.si ali pokličite na 040 828 496.

 

OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC sprejemamo na:
e-mail: vstopnice@slamic.si
sms: tel. 040 828 496

Rezervirane vstopnice prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje pri vhodu v kavarno Slamič.

 

SPLETNI NAKUP:

 

Nakup vstopnic

 

 

Vstopnina: 15 EUR

POMEMBNO OBVESTILO

Vsi koncerti v Rdeči dvorani Slamič bodo izvedeni z upoštevanjem navodil in priporočil s strani NIJZ, z zagotavljanjem varnega obiska za vse obiskovalce kot tudi nastopajoče.

Udeležba na koncertu je po vladnem odloku mogoča le ob izpolnitvi enega od pogojev PCT: dokazilo o negativnem testu (ki ne sme biti starejši od 48 ur), dokazilo o cepljenju proti Covid-19 ali dokazilo o prebolelosti Covid-19.

****

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233