Scroll to top

sreda, 26. junij, 2019

BOSSA DE NOVO


Bossa nova večer


Primož Vitez – vokal

Aljoša Kosor – kitara

Marko Gregorič – kontrabas

Mitja Vrhovnik Smrekar – tolkala

Sergej Ranđelović – tolkala

Bossa de novo je komorna džezovska skupina, edina slovenska zasedba, ki se ukvarja z brazilskimi glasbenimi izrazi. V ospredju njenega zanimanja je baladni džez, bossa nova, zmes afrobrazilskih glasbenih tradicij (samba) ter cool jazz z zahodne ameriške obale.

Njihove skladbe zvenijo obenem daleč in blizu, so tuje in domače, narejene iz brazilskih harmonij, slovenskega domotožja in starih slovanskih glasov. Pesmi največjih brazilskih skladateljev popularne glasbe se prepletajo z znanimi, nemara tudi pozabljenimi napevi iz našega sveta.

Zasedba trenutno snema svoj peti album in se tako na Teraso Slamič vrača z osveženim programom. Slišali bomo nekaj novih predelav nesmrtnih skladb iz zakladnice brazilske, italijanske, angleške, bosanske in slovenske glasbe, nekaj izvirnih kompozicij, seveda pa tudi uspešnice s preteklih plošč.

Vstopnina: 15 EUR

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233