Scroll to top

torek, 10. september, 2019 ob: 20.00

BORIS CAVAZZA kvartet


Večer šansonov


Boris Cavazza-glas

Igor Leonardi-kitara

Primož Fleischman-saksofon, flavta

Tadej Kampl-kontrabas

Legenda, steber jugoslovanskega filma in gledališča, vendar tokrat ne kot igralec, temveč, kot pevec, interpret in poet, Boris Cavazza, bo s svojim kvartetom, katerega tvorijo sama zveneča imena domače in tudi širše glasbene scene; Igor Leonardi (kitara, soavtor glasbe), Tadej Kampl (kontrabas), Primož Fleischman (saksofon, flavta) in seveda Boris Cavazza (glas, soavtor glasbe), predstavil svoj CD “11 korakov”.  Gre za avtorske pesmi s pridihom swinga, jazza, bluesa, popevk in balad s poudarkom na mediteranskem melosu in poetiki. Vsaka skladba je svoj korak, ki pušča sled, na svojstven način. Od tu tudi naslov albuma. Boris Cavazza odpira vrata in nas vabi na glasbeno popotovanje, kjer nam govori o svetu in občutkih, ki ga obdajajo. Vrata zapre na toplem mediteranskem otoku, v soju lune in zvezd. Poleg novejših avtorskih nam bo Boris odpel tudi nekaj napoletanskih in sicilijanskih pesmi. Pridružite se nam.

 

Mnenja o plošči 11 korakov :

»Kaj imajo skupnega gledališka igra, filmski scenarij, režija, šanson in poezija? Besede.

In tistega, ki jih piše, igra, govori in poje: Borisa Cavazzo!

Plošča z njegovimi besedili prinaša Cavazzo v polnini. Ljubečega, romantičnega, duhovitega, radoživega, kritičnega, socialno angažiranega, iščočega, nostalgičnega, modrega in vzgojnega.

Cavazzov lirski subjekt poje, da bi bil rad drevo in ptica, veter in kamen…In na tej plošči vse tudi JE. Vredno poslušanja! Dogodje, ki ga užijemo v njegovi paradoksnosti. Šarmantni Cavazzov glas prepeva: je iluzija, da nas ščiti poezija. Ko se plošča odvrti, se ne zgodi, kakor pri iluziji-da je nič.

Pesmi, glasba, izvedba na tej plošči so oda radosti bivanja v svetlih in temnih tonih življenja. Zmagoslavje smisla. Objem, ki ostane.

Hvala ti, dragi Boris!« ….

Manca Košir 

 

»Težko bi opredelil za kakšen žanr glasbe gre. Beseda šanson me moti, ker me spominja na pesmi iz preteklosti, ki niso bile vedno preveč posrečene. V mojem projektu gre za kantavtorske pesmi, ki so bodisi osebno izpovedne, ali ponazarjajo neka stanja, oziroma neka opažanja, ki so vezana na svet, ki nas obkroža.

Naslov albuma 11 korakov, je mišljen kot sprehod skozi 11 tekstov, ki mi pomenijo vstop v čisto nov izrazni svet. Svet, ki sem ga že od nekdaj želel bližje spoznati.

S pomočjo kitarista in aranžerja Igorja Leonardija, s katerim sva dobro leto enakovredno sodelovala ter z ostalimi glasbeniki, smo, upam, ustvarili dovolj kvaliteten izdelek, ki bi lahko našel pot do širšega poslušalstva. Pričakovanja so seveda velika, kot pri vsakem projektu, ki se ga lotiš s srcem.«

Boris Cavazza

Vstopnina: 15 EUR

Rezervacija vstopnic oz.miz: vstopnice@slamic.si
Prodaja vstopnic na dan koncerta od 19.30 dalje.

TERASA SLAMIČ, kavarna Slamič, Kersnikova ul.1, 1000 Ljubljana.
V primeru slabega vremena bo koncert v Rdeči dvorani Slamič.

Sponzorji koncertov v kavarni Slamič:
Zlati sponzor: LUKEM d.o.o.
Sponzorja: YAMAHA d.o.o. in BENTON d.o.o.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233