Scroll to top

sreda, 25. maj, 2022 ob: 19.30

BLAŽ MENCINGER z zasedbo


"Jazz pop večer"


2.koncert cikla "DŽEZ ME UP"

Pavel Čebašek – bobni
Jernej Vindšnurer – kontrabas, spremljevalni vokal
Grega Povše – kitara, spremljevalni vokal
Tim Jerman – tenor saksofon, flavta, spremljevalni vokal
Blaž Mencinger – vokal, kitara

Blaž Mencinger je kitarist, ki ga je žilica za pisanje pronicljivih besedil potisnila v spekter kantavtorja. Svoj nastop gradi na intimnih glasbenih pripovedih, ki jih hudomušno poveže v širšo zgodbo. Preko življenjskosti zgodb vzpostavi pristen odnos s poslušalcem. Glavna tema so ljubezen in druge krivice sveta s pridihom samoironije, glasbeno pa se giblje med pop, indie in jazzom.

Kot kantavtor se je na glasbeno sceno izstrelil v začetku leta 2021. Po prejemu nagrade na festivalu kantavtorjev (Kantfest), je naznanil samostojno glasbeno pot z izidom prvenca »Tebe ni«, kasneje pa tudi »Obrvi«, ki sta bili na radijskih postajah dobro sprejeta. Svojo glasbo je predstavil v na Radiu Prvi v oddaji Prva vrsta in v oddaji Notice na Valu202. Večji del repertoarja je kot kantavtor premierno predstavil na Festivalu Godibodi na Ljubljanskem gradu, kasneje pa tudi po drugih slovenskih odrih, tako v solo izvedbi kot z zasedbo odličnih glasbenikov. Pred kratkim je izšel tudi njegov debitantski EP z naslovom Ujetnik spominov, ki je bil uspešno predstavljen najprej v Kavarni Drama, nato pa tudi na slovenskih radiih (Prvi, Val202, Radio Mb…).


Glasbene sopotnike je nabiral na bogati glasbeni poti, na kateri je igral v žanrsko raznolikih zasedbah. Začel je kot kitarist v zasedbi Imset. Nadaljeval je v zasedbi Jazz in the pants, ki je že pred desetletjem preigravala njegovo avtorsko glasbo. Po razhodu zasedbe je zasnoval glasbeni projekt Mencarija. Ta je tlakoval pot glasbi, ki jo v malenkost modernizirani obliki in razširjeni glasbeni zasedbi izdaja danes.

 

Koncert sofinancira Ministrstvo za kulturo RS

Vstopnina: 15 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233