Scroll to top

Kavarna Slamič je odprta:

od ponedeljka do četrtka 7.30 – 22.00
petek 7.30 – 21.00
sobota 7.30 – 14.00

 

nedeljo in prazniki ZAPRTO

Kavarna Slamič

Kavarna Slamič je prostor, kjer lahko uživate ob odlični hrani, pijači in klepetu ali prisluhnete vrhunskim koncertom. Na našem meniju boste našli kavne specialitete, širok izbor čajev, izbrana slovenska vina, sladke skušnjave in odlična dnevna kosila.

Posebne priložnosti si zaslužijo posebno pozornost, zato v Slamiču vsak dogodek skrbno načrtujemo in se mu posvetimo do zadnje podrobnosti.
Rdeča dvorana kavarne je prava izbira za tiskovne konference, ekskluzivne intervjuje, sprejeme, poroke, obletnice in druga praznovanja.
Prostore lahko prilagodimo večjemu ali manjšemu številu obiskovalcev ter ustvarimo intimno vzdušje za ožje družbe, obletnice in druga srečanja. S kulinaričnimi dobrotami in po želji tudi z glasbo poskrbimo, da bo vaš dogodek v kavarni Slamič lepo zaokrožen.

 

DNEVNA PONUDBA

Na voljo za dostavo in osebni prevzem

31.3.2021

 

I. Ocvrti piščančji trakci v koruznih kosmičih, "mac & cheese" testenine v sirovi omaki s hrustljavo slanino (1, 3, 7)

7.5 €
 

II. Kremna rižota s hobotnico in popečenim češnjevim paradižnikom (7, 14)

8.5 €

SVEŽE PRIPRAVLJENO PO NAROČILU

 

SLAMIČ BURGER 100% goveji burger v domači bombetki, sir cheddar, karamelizirana čebulica, prekajena majoneza, solata kristalka, hrustljavi krompirček, hišna omaka

(1, 3, 7, 8)
7.9 €
 

ZVITEK ”BBQ govedina” v pšenično tortiljo zavita počasi kuhana natrgana govedina, sir cheddar, hrustljava čebulica, marinirano kitajsko zelje in korenček, bela BBQ omaka, hrustljavi krompirček, hišna omaka

(1, 3, 7, 8, 10)
8.9 €
 

ZVITEK " piščančij satay" v pšenično tortiljo zaviti koščki mariniranega pečenega "satay" piščanca, rahlo pikanten riž z jajčno omleto in ocvrto čebulico, sveže kumare in paradižnik, arašidova omaka, vložena zelenjavica, rakov čips

(1, 2, 3, 8, 10)
8.5 €
 

TAJSKE KRALJEVE KOZICE blago pikantni kari z zelenim čilijem, pečenimi jajčevci, hrustljavim stročjim fižolom in špinačo, na žaru pečen kraljeve kozice, koriander, bastmati riž s praženim kokosom

(2, 4, 6, 8, 10)
10.90 €
 

SOLATNI KROŽNIK S KOZJIM SIROM, Mlada špinača in radič, popečen mladi kozji sir, rezine zelenega jabolka, karamelizirani orehi, pečena pesa, posteljica iz kvinoje, limonin vinaigrette z medom

(7,8)
8.9 €

SLADKO

 

Cheesecake ”snickers” v kozarčku

(1,3,7,8)
3.8 €
 

Direktorska torta

(1,3,7,8)
4.2 €

Alergeni: 1. gluten, 2. raki, 3. jajca, 4. ribe, 5. arašidi, 6. soja, 7. mlečni izdelki, 8. oreščki, 9. listna zelena, 10. gorčična semena, 11. sezam, 12. žveplov dioksid, 13. volčji bob, 14. mehkužci

Izvrstna Illy kava

Za vsakim postreženim espressom stoji zgodba. Zgodba o zrnih, obranih z najbolših pridelkov in poslanih na posebno potovanje, da so prišli v kavni avtomat. Vsaka skodelica vsebuje desetljetja modrosti in na tisoče skrbno premišljenih odločitev najbolj strastnih, proniciljivih poznavalcev kave na svetu. Družinska zgodba Illy se je prav tako začela v tridesetih prejšnjega stoletja.

Izbrani čaji

Za vse ljubitelje čajev, je v kavarni na voljo preko 40 vrst čajev iz vseh delov sveta. Izbirate lahko med odličnimi sadnimi, zeliščnimi, zelenemi, črnimi in belimi čaji, z aromo ali brez. V sklopu kavarne se nahaja tudi majhna prodajalnica čajev, kjer lahko čaje kupite tudi za domov ali pa z njimi obdarite svoje najdražje.

Dnevno sveže slaščice

Skrbno pripravljene slaščice, vsak dan popestrijo dan vsem, ki bi si radi posladkali dan. V ponudbi imamo od klasične Sacher torte, presnih tortic do domače jabolčnega “štrudla“. V poletni sezoni pa imamo na voljo tudi domač vaniljev sladoled brez jajc in pravo vanilijo, ki mu po vaši želji dodamo sezonsko sadje ali pa espresso za odlične affogate ali ledeno kavo. Vse torte lahko predhodno naročite za praznovanja, katere po želji tudi dekoriramo.

Rdeča dvorana

Rdeča dvorana je večnamenski prostor, ki je čez dan namenjen obiskovalcem kavarne za umirjen postanek ob kavi, čaju ali kosilu. Prostor lahko glede na potrebe preuredimo in prilagodimo najrazličnejšim vsebinam. Lahko je konferenčna dvorana, prostor za praznovanje in dvorana za civilni poročni obred, vsaj enkrat tedensko pa zaživi tudi kot glasbeni klub.

Dvorana sprejme do 100 oseb.

Terasa

Prostorna terasa Kavarne Slamič je prava oaza miru in ugodja v središču mesta. Ob prvih pomladnih žarkih že privabi goste, da si vzamejo trenutek časa zase in se v miru sprostijo ob dobri kavi, čaju ali uživajo ob kozarcu dobrega vina in kulinaričnih dobrotah iz naše kuhinje.

Ob toplih poletnih večerih terasa zasije v soju sveč in zaživi ob glasbi izbranih umetnikov.

Terasa sprejme do 200 oseb.