Scroll to top

Mittwoch, 17. April, 2024 ob: 19.30

RICARDO FASSI & LUIS BONILA kvartet


"Filmski jazz večer"


Ricardo Fassi – klavir

Luis Bonilla – pozavna

Goran Rukavina – el.bas, kontrabas

Karlheinz Miklin Jr. – bobni

 

Mladi gost: Aljoša Kavčič – klavir

Slišali bomo najbolj priljubljene teme, kot so Zajtrk pri Tiffanyju, Moon River, The Pink Panther, A Shot in the Dark, Blues Brothers in skladba iz televizijske serije „Peter Gunn“ iz leta 1959 ter druge legendarne melodije najbolj znanih zvočnih posnetkov, ki jih je napisal legendarni Henry Mancini. Osupljiva sposobnost Henryja Mancinija je, da piše partiture, ki se vedno zelo razlikujejo po slogu, atmosferi in barvi. Obstajajo ganljivi deli njegove glasbe kot npr v skladbi Two For The Road, živahno vzdušje kot v Petru Gunnu, zabavna ironija Pink Panther in brio teme…

Cilj aranžmajev Riccarda Fassija je okrepiti in poudariti osebnost in izvirnost, ki jo ponuja Mancinijeva glasba.

RICCARDO FASSI kroji sam vrh pianistov in skladateljev italijanskega jazza. V letih 2017, 2018 in 2019 je prejel nagrade JAZZIT AWARDS ter se uvrstil na 1. mesto v kategoriji klaviature. Riccardo je skozi leta sodeloval z različnimi zasedbami: TANKIO BAND, njegov 10-članski orkester, je bil večkrat nominiran med najboljše italijanske jazz formacije na letnem referendumu, ki ga organizira revija Musica Jazz. Hkrati je igral s Stevom Lacyjem, Garyjem Smulyanom, Kennyjem Wheleerjem, Guntherjem Schullerjem, Adamom Nussbaumom, Billom Elgartom, Timom Bernom, Butchom Morrisom, Jimom Rotondijem, Jessejem Davisom, Rayem Andersonom, Daveom Binneyjem, Enricom Ravo, Roswellom Ruddom, Marvinom Smittyjem Smithom, Billyjem Cobhamom … in mnogimi drugimi.

Riccardo Fassi je bil od leta 2004 do 2022 direktor jazz oddelka na Konservatoriju v Firencah, poučeval pa je tudi na konservatorijih v Trstu, L’Aquili, Cosenzi, Potenzi in Foggii.

Nastopal je res po vsem svetu, vključno z ZDA, Argentino, Perujem, Francijo, Nemčijo, Hrvaško, Švico, Slovenijo, Španijo, Marokom in Afriki.

 

LUIS BONILLA je eden najbolj zanimivih pozavnistov svetovno renomeja. Rodil se je v ZDA kostariški družini, že mladih letih je pokazal velik glasbeni talent. Diplomiral je na Manhattan School of Music v New Yorku in se takoj uveljavil kot velik virtuoz instrumenta. Sodeloval je z McCoyjem Tynerjem, Dizzy Gillespiejem, Tomom Harrellom, Freddiejem Hubbardom, Astrudom Gilbertom, Mingusom Big Bandom, Lesterjem Bowiejem, Philom Collinsom, Tonyjem Bennettom, Diano Ross, Toshiko Akiyoshi Big Bandom, Vanguard orkester. Bil je tudi član svetovno priznanega Big banda Jazz at Lincoln Center. Luis je zelo močan glasbenik z živahno in komunikativno osebnostjo.

 

Pripravite se na večer odlične glasbe!

 

Koncert sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

 

 

Vstopnina: 20 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC ali SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

  • REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice prevzamete na dan koncerta med 19:00 – 19:30 v kavarni Slamič.

Brezplačna odpoved rezervacije je možna do 24 ur pred samim začetkom dogodka.

  • NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233