Scroll to top

Mittwoch, 9. November, 2022 ob: 19.30

ANI FRECE & Hotel za srečo


"Swing jazz večer"


Ani Frece – vokal
Marko Čepak – Maki – akustična kitara
Marko Mozetič – Mozo – akustična kitara
Zmago Štih – klavirska harmonika
Nikola Matošić – kontrabas

Ani Frece & Hotel za srečo

Prvenec žanrsko vsestranske pevke Ani Frece, prav tako njena spremljevalna zasedba, spominja na stare čase. Vendar pri tem še zdaleč ne gre za to, da se glasba, vpeta nanj, prvenstveno napaja v šansonu, swingu, jazzu, bossa novi, manouchu, kabaretu, popu, tangu in še kakšnem žanru, povezanem z zlatim glasbenim obdobjem. Prej na to napeljuje misel na akustični sestav, ki ga tvorijo kitarist in avtor glasbe Marko Mozetič Mozo, kitarist Marko Čepak Maki, harmonikar Zmago Štih ter kontrabasist Nikola Matošić. Pa tudi sodelovanje s pesnikom Tomažem Letnarjem, avtorjem večine besedil, in čista, mestoma poudarjena artikulacija, s kakršno so skladbe interpretirali pevke ter pevci šestdesetih in sedemdesetih let. Upoštevajoč vse našteto Hotel za srečo ponuja celovito izkušnjo, ki poslušalca zaziba na pot, po kateri nazadnje prispe do najpomembnejšega kotička na svetu: sebe samega.

Letos se piše že enajsto leto, odkar je Ani s skladbo Hotel za srečo nastopila na Festivalu slovenskega šansona. „Hotel“ je skozi leta rasel, dorasel in se lansko poletje rodil kot album z istim imenom.

„Največ kar ženska lahko da moškemu je iskrenost brez pričakovanj. Ker je iskrenost najčistejša podoba samozavesti, ki zmore prenesti obup in žalost prav kakor užitek in veselje. Vse resnične in pomembne zgodbe so intimne in le te štejejo, ko precejamo svoje življenje, da se samo izreče za srečnega ali nesrečnega. Vse kar se ne more izreči, se zapoje, ker je je pesem artikuliran krik žalosti in veselja, občutka brezizhodne sedanjosti in trdne vere v smiselnost življenja. Zato je iskrenost več kot darilo, je daritev, ki je nad dobrim in zlim. Od tod to življenje. Od tod te pesmi.“  Tomaž Letnar

Vstopnina: 18 EUR

Število mest je omejeno, zato je OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC: vstopnice@slamic.si

Rezervirane vstopnice nato prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje v kavarni Slamič.

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

 

Nakup vstopnic

 

REZERVACIJA VSTOPNIC

"(zahtevano)" indicates required fields

Untitled(zahtevano)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Strinjam se, da Kulturni zavod Zlata struna, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen obveščanja o glasbenih večerih v kavarni Slamič. (GDPR)

Strinjam se s prijavo v koncertni e-novičnik

Včasih se lahko tik pred koncertom sprosti kakšna rezervirana vstopnica. Pokličite in se pozanimajte v kavarni (tel. 01 4338233)
Po poslani rezervaciji vam jo bomo potrdili v čim krajšem možnem času na email naslov, ki ste ga vpisali v obrazec. Če odgovor v roku 12 ur niste prejeli, prosimo pokličite v kavarno 01/4338233